lördag 22 juli 2017

Att vända en oljetanker

Det står bortom allt tvivel att SD kommer att få ett betydligt större inflytande efter nästa val. Men den intressanta frågeställningen är hur stort inflytande?
Låt oss ponera att SD blir största parti men måste ha stöd av moderaterna, liberalerna och kanske något parti till. Då uppstår problematiken som kan liknas vid att vända en oljetanker.
Lagar, myndigheter och annat har de regler och förhållningsorder de har och det ändras inte på en kort tid, säg några år. Börjar man svänga en oljetanker händer inget, och på samma sätt måste man fatta att det kommer att bli i svensk politik. Det blir inga drastiska förändringar efter valdagen och dessutom är svensk ekonomi körd i botten vilket innebär att det helt enkelt inte finns pengar till drastiska förändringar.

Lagförslag ska utredas, beredas, diskuteras och debatteras och tar år att genomföra. Problem i samhället och det finns ett otal, kommer alltså inte lösas på en kort tid och vidare har man byggt in problem som inte är enkla att lösa. Gängkriminalitet, gettområden, rutten kvinnosyn, sexualbrott, åsikter baserade på islam och annat är bara exempel på saker som inte enkelt eller billigt låter sig åtgärdas. Givetvis kommer den politik som förts de senaste åren medföra enorma kostnader, och att tro att ett regeringsskifte drastiskt skulle förändra detta är naivt.
Ekonomin är nerkörd i botten och det finns inga resurser att satsa drastiskt på olika åtgärder. Polisen, försvaret, sjukvården och andra myndigheter går på knäna.  Allt kommer att ta många år, och kommer inte bli enkelt. Det är bara att fatta, de senaste årens lagar och beslut från regeringen är som att vända en stor oljetanker – det går inte att göra snabbt, enkelt och på kort tid.

Man kan inte kasta ut alla ekonomiska lycksökare, och ”anhöriginvandring” är att vänta i form av hundratusentals personer. Man kan inte ha retrospektiva beslut. En stor del av alla kostnader och problem är inget som går att enkelt stoppa – lagar och idiotiska beslut gäller och penningpåsen är tom. Den enorma oljetankern kommer inte att vända på åtskilliga år. Besluten kommer att vara många och svåra, detta i synnerhet som det tyvärr finns politiker som tror på någon form av multikultireligionflum.

2 kommentarer:

Kattvinge sa...

Bra inlägg.. och även om det nu snackas om att eventuellt välta den sittande regeringen med Lövfén i spetsen så har jag svårt att tro att något liknande kommer att hända. Statsministern gaggar om omval/nyval men jag litar inte på honom för fem öre. Och om det skulle hända så har de ett helvete att försöka vända runt skutan som du skriver. Och går det åt pipsvängen, ja då är det de som fått överta styret som får skiten för att det går söderut... Det är så mycket som behöver göras för att få vårt vackra land på fötter igen.

Jag är varken politiker eller någon som kan stoltsera med fina titlar från utbildningar men jag vill gärna tro att jag äger både sunt förnuft och hyfs.. och det verkar som om det är något som saknas hos de flesta politiker idag. Det jag ser idag hos våra politiker och de som ska se till det svenska folkets bästa är bara ren skär girighet. Man gör vad som helst för att hålla sig kvar vid köttgrytorna för att roffa åt sig allt mer av det goda.

Men det är nog så det alltid varit (om man ser genom historien), men det gör ont att upptäcka kan jag erkänna. Man vill ju så gärna tro på de styrandes ord, man vill tro att de vill nationens bästa.. att upptäcka att så inte alls är fallet utan bara vill fylla på sina egna fickor med pengar eller skaffa sig mer makt... det känns som en stingande torn i ens psyke.

Jag har inga svar till hur det ska kunna vändas till det bättre, jag önskar att jag hade det.. det finns många trådändar att börja nysta i men frågan är - de som får makten, kommer de våga rota och försöka fixa till landet igen??

Tack igen för en suverän artikel.

Ulmerkotten sa...

Tack Kattvinge!
Det hela sjuklövern nu är livrädda för är ett nyval. Man vet att SD har ett mycket stort väljarstöd, sannolikt uppemot 30 %. Samtliga sjuklöverpartier kan alltså bara förlora på ett nyval, men samtidigt gäller det att tjäna politiska poäng i den uppkomna situationen.
Alltså kastar man skit på Löfvén får att tjäna billiga poänger men kommer sannolikt backa och samarbeta med densamme om det ens finns mista risk för nyval.

Man blir inte lite kräknödig över att försöka fatta hur det svenska politiska systemet enbart utnyttjas av makthungriga politiker som struntar blankt i vad väljarna anser och tycker. Man kramar ur sitt politiska mandat till minsta droppe och har konsulter som ger råd om vilka väljargrupper man ska attrahera och varför. sedan anpassar man politiken efter detta. Snacka om prostitution för att få vandra i maktens korridorer.