tisdag 11 juli 2017

Politisk censur som i DDR


Regeringen har tydligen satt till en utredning som kommit fram till detta avseende yttrandefriheten, och det man vill stoppa är saker (länk regeringen):

§ 13, Bilaga 1, sid 184: 1. ”…som avslöjar etniskt ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse eller medlemskap i fackförening,”

Vi kan alltså vänta en proposition som förbjuder media och andra att avslöja brott är relaterade till, etniskt ursprung, eller andra liknande förhållanden, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse.
Detta leder tvivelsutan till ren politisk censur och direkt diktatur. Detta under en falsk demokratisk fana. Medborgarna ska alltså inte ha rätt få reda på fakta eller överrepresentation.
Rena fakta idag, trots att man försöker dölja det är att man importerat en rutten kvinnosyn, man har satt munkavle på alla myndigheter, föreslår att begreppet ”våldtäkt” ska avskaffas och ersättas med något på nysvenska gissningsvis ”överraskningsberikning” (min gissning), eller kanske grovt sexuellt övergrepp.

Men detta lagförslag är nog det mest skrämmande som jag någonsin sett. Ansikten är uppenbar – man vill inte att medborgarna ska få veta sanningen. Om en grupp av personer är överrepresenterade eller en grupp av samma personer begår ett brott är det givetvis av relevans för medborgarna att få veta det.
Vidare är formuleringen ”liknande förhållande” oerhört vag, vilket i sin tur betyder att media inte får göra några som helst kopplingar. Vi har redan och under ett antal år sett hur man döljer fakta genom att pixla (även dömda brottslingar), och enbart referera till de som begått brott med brottslingarnas ålder. Polisen har kört med kod 291, och förbjudits att ens gå ut med relevanta beskrivningar på personer man söker.
Media har ett antal år inte gjort några som helst kopplingar mellan brottslingars etnicitet, religion eller ursprung, och inte ställt några som helst frågor t.ex. när det gäller överrepresentation när det gäller sexualbrott. Straffen man dömt ut har varit rena skämt, men som regel har det varit friande domar som gäller och BRÅ har inte kommit med något material gällande detta på 12 år.

Nu vill man alltså införa en lag i vilken det blir förbudet att nämna/avslöja, ”
etniskt ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse eller medlemskap i fackförening.”. Alltså, om muslimer som grupp gör ett brott baserat på islam, ska man inte få berätta det. Om en muslim begår ett terrorbrott som på Drottninggatan i Stockholm ska det bli olagligt att göra kopplingen. Man kan tolka lagförslaget olika men till och med så långt att det ska vara olagligt att koppla IS med islamism och muslimer. Uppenbart är dock att folk från LO varit med; ”...medlemskap i fackförening”.

Vi pratar inte om något annat än ren politisk censur, som inte hör hemma i ett land med yttrandefrihet eller tryckfrihet. Censur som gälle i DDR hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Politiker ska inte kunna dölja fakta och relevant information för medborgarna. 

Inga kommentarer: