fredag 28 juli 2017

Ingen regeringskris

Jag visste inte att man kunde rikta misstroendevotum mot enskilda statsråd, men så är uppenbarligen fallet. Jag trodde att man var tvingad att rikta ett sådant mot hela regeringen. Fel av mig.

Man har alltså misstroendevotum mot tre ministrar och två har nu petats.

Eftersom sjuklövern och V vill med alla medel undvika ett nyval, kommer kanske två eller tre Allianspartier och V inte gå vidare med att kräva misstroende mot Hultqvist. Dessutom är det givetvis så att de frågor som Hultqvist ansvarar för gällande försvaret är hemliga och därför ter sig ett misstroendevotum mot honom ogrundat, även om så inte är fallet. Man kan inte berätta vad transportstyrelsens klanteri egentligen ställt till med. Vi pratar om personer som inte finns och personer med nyckelpositioner inom svenska försvaret. Det är inget man berättar för media om. Alltså kommer ett missförtroendevotum hamna på hälleberget, och Löfvén kommer att dra politiska poäng av hela historien.

Så att sparka två ministrar men inte den tredje var ett smart drag, då man vet att ett nyval skulle bli en ren katastrof för fyrklövern och även S. Nu splittrar man Alliansen men sitter ändå säkert i båten. Allt baserat på att ingen inom sjuklövern vill riskera nyval.

Några av Alliansens partiledare kommer säkert backa och vi är tillbaka till nollpunkten; en helt handlingsförlamad politik, beroende och styrd av verklighetsfrämmande miljömuppar.

Inga kommentarer: