tisdag 26 september 2017

Hur man döljer sanningen


Vi har ju vid ett otal tillfällen där man rapporterar om olika former av kriminalitet. Tensta, Rinkeby, Hjulsta och Kista är rent kriminella områden. Men området Spånga är ett villaområde.
Nu kan man läsa på denna länk.

Att man givetvis klumpar ihop Spånga och Tensta, är för att dölja de problem man uppenbarligen har med att inkludera ett villaområde där problemen sannolikt inte är tillnärmelsevis som de i Tensta. Men trots detta blir det ”katastrofala siffror”.
Man har tidigare kallat hela området för Järva, eller bara västra/norra Stockholm för att dölja denna kriminella hotspot. Åtskilliga miljoner har pumpats in och man har socioekonomiska bidrag till hela området.

Hur politiker mot denna bakgrund försöka förneka problem och kriminalitet med ” siffrorna på stadsdelsnivå bör tas med försiktighet”, eller ” Vi har en ganska låg svarsfrekvens”, och annat svammel, talar sitt tydliga språk.
Men jag vill minnas att Eliasson fick ett ultimatum av regeringen att fixa problemen med kriminaliteten för snart ett år sedan. Nu är det märkligt nog tyst, och alla fattar att Eliasson bara är en duktig politruk som får sina order från regeringen och ska sopa igen spåren, konsekvenserna och resultaten av en totalt misslyckad politik. Men problemen kvarstår och förvärras. Det kan ingen förneka.


Frågeställningen blir alltså; vilka har orsakat hela problemet och denna kriminalitet? Vilka naiva politiker pratar vi om som inte fattade (och fattar) att detta lilla land inte kan vara hela världens socialbyrå. Fundera på detta vid valurnan 2018.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Minns Eliasson 5:03
https://www.youtube.com/watch?v=Szf4vZ-2Y8E
Det står nog klart att han blev tillsatt efter partibok och inte kompetens för att tysta den nya organisationen.
Jeanders bildbloggfantastiska karikatyrer.
http://jeanders-bilder.blogspot.se/2017/07/polisens-kris-nagra-av-mina-satirer.html

Ulmerkotten sa...

Han fick ju några månader på sig att vända utvecklingen. Det är tydligen helt glömt av alla idag.
All form av brottslighet ökar lavinartat och olika bortförklaringar duggar tätt i form av satsningar (skattepengar), "integrationsutmaningar", eller annat.
Man tillstår alltså inte att man bedrivit en vansinnig politik från sjuklövern.

Ulmerkotten sa...

Sedan var det ju Fridolin som skulle fixa skolan på 100 dagar....det var drygt tre år sedan.
Var han mattelärare?