söndag 3 september 2017

Migrationspolitik - inte nazism eller rasism


Jag har full förståelse för de som överlevt nazisternas fruktansvärda brott. Jag har själv inte upplevt något sådant och då kan man givetvis inte en föreställa sig vad det handlar om. Men dagens politik handlar inte ett dugg om nazism eller rasism, det handlar om migrationspolitik. Det är två helt olika saker med all respekt för det Emerich Roth skriver i denna artikel. I den mån det finns idioter inom SD som är rasister eller nazister har de inget i SD att hämta och ska uteslutas.
Men samtidigt är det givetvis så att det är svårt att finna alla rötägg, och sådana finns sannolikt inom de flesta partier, och man kan tolka olika uttalanden på en massa olika sätt eller selektera så att det passar avsikten med det man vill framhävda.
Man kan fundera hur mycket man kan klistra på socialdemokraterna eller vänsterpartiet, baserat på rent rasism eller mord av oliktänkande under efterkrigstiden. Kanske Expressen borde publicera om Stalins utrensningar eller Maos kulturrevolution och hur många tiotals miljoner som mördades? Sedan är det bara att klistra detta på socialdemokrater och kommunister, samt koppla det till att minst 60.000 svenskar tvångssteriliserades, samerna blev i det närmaste utrotade då de inte passade in i det svenska folkhemmet, och var en lägre stående ras. Eller kanske den gamle svenske socialdemokratiske landsfadern Tage Erlander som införde att alla judar skulle få ett stort rött ”J”, stämplat i sina pass?

Steriliseringslagen som gällde till mitten på 70-talet. Sterilisering var i detta land regel för alla kvinnor som genomgick abort till 1975. De kvinnor som inte ville ta hand om sina barn skulle inte heller få föröka sig.

Men nu handlar det inte om att gräva i gammal historia - det tjänar föga. Ej heller handlar det ett dugg om nazism eller rasism, det handlar helt enkelt om migrationspolitik. Det handlar även om vilka som är flyktingar eller ej.

Om nu en person färdats hundratals mil, blivit smugglad till Sverige, passerat dussintalet gränser och genom hela EU, är det en flykting? Ofta ljuger man uppenbarligen även om sin ålder för att klassa som barn. Av de som kommer med båt över medelhavet uppskattar FN att mindre än 3 % är riktiga flyktingar enligt just FN:s definition. Vi kan alltså utan problem klassa minst 95 % av de som kommer till detta land som ekonomiska lycksökare borde skickas hem till sitt hemland omedelbart.

Ovanpå detta har vi tagit emot alldeles för många av denna kategori redan och regeringens alla skattehöjningar och mer eller mindre desperata åtgärder talar sitt tydliga språk. Men det räcker inte – det är allom uppenbart att den förda migrationspolitiken genererat kriminalitet och problemområden som man nu står handfallen inför. Sexualbrottsligheten och antalet rena avrättningar, bombdåd och annat inom den gängkriminella världen skjuter i höjden. Hur naiv man än må vara kan man inte komma till någon annan slutsats än att dessa problem är direkt relaterade till den förda invandringspolitiken.

Det rent patetiska är att man samtidigt tar pengar från den biståndsbudgeten som är avsedd för att hjälpa riktiga flyktingar lokalt där de finns, till att finansiera den sanslösa migrationspolitiken för de som lyckats smuggla sig hit.
Igen – det handlar inte ett dugg om rasism eller nazism; det handlar om migrationspolitik och hur man definierar vad en flykting är och vilka som är flyktingar.

Inga kommentarer: