fredag 8 september 2017

Inte förstånd att skämmas


En klassiker – strö pengar över orter och områden för att dölja de problem man själv orsakat, (länk DN).
I stället för att erkänna att man gjort fel, använder man alltså skattepengar till att dölja misstag man begått. Man kan i detta fall läsa mellan raderna att bara under nästa år kommer man spendera 500 miljoner på detta. Det behövs inte heller mycket logik till att fatta att dessa pengar kommer att gå till ”utanförskapsområden” som bara kallas för orter för att vilseleda.
Hur många gånger har man inte hört politiker skylla på den regering som satt före valet? Men har man själv varit vållande till problem eller kostnader, heter det att man ska ”göra satsningar” eller ”ge stöd” som i detta fall. Att tillstå att man fört en felaktig politik och själva är vållande går givetvis inte.
Det är som att slå någon på käften så det börjar blöda, sedan erbjuda plåster av olika märken som men man vill ha betalt för plåstren och kallar det ”satsningar”, ”stödjande åtgärder” eller liknande. Men att erkänna att man gjort fel som slagit i första läget går givetvis inte. Juridiskt heter det ”vållande”, och det är just vad det handlar om.

Om man inte fattar att om man har vidöppna gränser, tar emot 100-tusentals personer som inte kan svenska och med låg utbildning behöver man knappast vara raketforskare för att fatta att det kommer att kosta.

Nu har vi alltså facit, men inte slutet på vansinnet med gängkriminalitet, sexualbrott, skjutningar på samma nivå per capita som Mexico, handgranater, våldtäkter o.s.v. - v.v. fortsätt själv.
Detta ska ställas mot att man klubbat igenom anhöriginvandring och t.o.m. gratis vård för de som inte ens klarar av att definieras som flyktingar enligt Migrationsverkets bedömning vilken sannolikt är den mest slapphänta i hela världen. Mer än 80% av de som sökt asyl som "flyktingbarn" är bevisligen över 18 år. Av de som "flytt" över Medelhavet uppskattar FN att mindre än 3% är riktiga flyktingar enligt FN:s definition.

Vad kostar det då? Ingen som vet. Polisen går på knäna, skolorna är skit, fattigpensionärer, usel sjukvård och äldrevård. Sjukvårdspersonal slutar och flyttar. Ett försvar som snarare borde kallas ”Lilla bromset” och kanske kan fördröja en invasion med några dagar. Kommuner som ”ställt upp”, har en totalkass ekonomi eftersom de statliga bidragen slutar efter några år och sedan faller hela problemet på kommunerna.

Men tror någon att regeringen erkänner att man bedrivit en vansinnig politik – enormt kostsam och skadlig för landet? Nix, det gör man inte man lanserar stolt satsningar med skattepengar på de problem man själva orsakat. Lycksökarna man ska skicka hem kostar enorma summor - eller vad sägs om detta exempel. Tror du på denna politik är du lika naiv som dum.

För att ånyo citera en gammal socialdemokrat:  - Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket. (Gustav Möller; socialminister, handelsminister, partisekreterare från 1924-51).

2 kommentarer:

Kattvinge sa...

Och fler miljoner än denna halvmiljard av svenska skattekronor, kommer att regna över vårt nya "kompetensflöde".... att de hugger polismän i nacken eller står o onanerar över gamla handikappade människor är bara ett par nitlotter... men de kommer säkert att göra rätt för sig i framtiden... Min försvinnande lilla lön försvinner lite till vid nästa skattehöjning... jag ligger ett par tusen under vad EU räknar som fattigdom (tror det är runt 11500 eller liknande).... men än så länge så klarar jag min hyra och övriga räkningar.... men jag inser allt mer att pålägg på smörgåsen snart börjar bli för dyrt även när ICA basic osv....

Sen så sitter politiker med hakan i bordet o frågar sig... "öhhhh va...finns det politiker-förakt bland arbeterna???"

Snacka om IQ dörrmatta...

Ja, det finns ett fruktansvärt hat och förakt mot politikerna...Speciellt när man läser att sparkade politiker får över 100,000 kronor i *harklar sig*...... i månaden!! Näää politiker-förakt...var kommer det ifrån...

Men kranka ner på de röda hos en röd väljare....
*skrattar cyniskt*
De bara skyller på borgarna...

Jag som lägst på stegen... snart arbetslös pga av politik.... varken rött eller blått block kommer att hjälpa mig genom vintern till nästa säsong....

Men tro inte att det är nuvarande regerings fel... det är borgarnas fel....*himlar med ögonen*

Det är som en person som hade en taskig barndom skylla ALLA sina misstag och tillkortakommande på sin barndom... oavsett om avloppet i diskhon har kloggat igen pga av att man hällt ur hinkvis med matolja och matrester där.....men det är förmodligen den förre lägenhetsägarens fel då....eller så är det grannens fel...

På den nivån ligger politiken idag... + när man försöker diskutera med ultraröda eller ultrablå...

Jag är inte ens säker på att SD är receptet för att rensa rören längre...
Jag är så trött på politik... jag brukar skrattande säga på mitt ännu existerande jobb... "Gör mig till Diktator på livstid (citerar Kalle från Kalle o Hobbe)...så ska ni få se på grejer alltså!!!"

Ygeman skulle få rensa avloppet, Löfven skulle få skura bajamajjor i tredje världen och Eliasson skulle få en livslång turné runt landet på alla torg....fastklistrad i en stupstock!!

*ooops.... håller handen för munnen...*
Nu blev det en sån där rant igen...Hoppas att du får en fin höst och att du ger dig tid att gå ut o njuter av höstens alla underbara färger...
Mvh Maria...

Ulmerkotten sa...

Hallå Maria och tack för din kommentar!

Egentligen tror jag inte politikerna är så dumma. Men det är en rad med andra faktorer som spelar in - en är definitivt makt. Man kan prostituera sina åsikter på i stort sätt vilket sätt som helst bara man får makt, eller får sitta kvar vid makten. Samarbete mellan (m) och (mp) förra mandatperioden, och decemberöverenskommelsen är två typiska exempel.
En tragisk notis är att utlova saker till efter nästa val. Alla fattar väl att den politiska spelplanen kommer att ändras efter nästa val och därför är långsiktiga löften inte vatten värda.

Sannolikt finns en hel rad andra faktorer och man verkar dessutom tro att Sveriges befolkning inte fattar sitt eget bästa eller bara är korkade och lätta att manipulera via media och PS. Korruption är ytterligare en faktor, och man undrar ibland vad som motiverar till olika knäppiga beslut.