fredag 7 december 2018

Då tar vi tagelskjortan på


Man kan givetvis diskutera om alla klimatlarm och global temperaturhöjning är relevanta.  Men det tänkte jag inte göra i detta inlägg.


Men låt oss förutsätta att så är fallet och att mänskligheten måste minska sina utsläpp av olika klimatpåverkande gaser. Låt oss alltså anta att klimatlarmen är korrekta.
Men nu handlar det om global påverkan, och det är då givetvis relevant att se det hela ur ett sådant perspektiv. Vi är alltså ett land med ca 10 miljoner invånare, och står för runt 1 promille av koldioxidutsläppen globalt.

Slutsatsen är att detta lands utsläpp är direkt försumbara ur ett globalt perspektiv. Men sedan Palmes tid tycker våra politiker att detta ska vara någon form av föregångsland och visa hur hela världen ska fungera.

Alltså ska vi ta på oss tagelskjortan och landets miljömuppar firar jättelika triumfer och menar att vi i Sverige ska vara föregångsland för en ny form av Nollvision när det gäller klimatpåverkan. Man subventionerar elcyklar, elbilar och hittar på olika straffskatter på allt som släpper ut koldioxid eller andra s.k. växthusgaser. Medborgarna ska få klimatångest för att de inte lever av vad det jorden ger med samma standard man hade för drygt 100 år sedan och den klimatpåverkan man har. Medborgarna ska få klimatångest för allt de gör som på något sätt påverkar det globala klimatet.

Snart kommer väl miljömupparna kräva biktbås för medborgarna där de kan erkänna att de i unga år felsorterade ett batteri och lade det i komposten, eller andra fruktansvärda miljöbrott. Vi tar det igen; Sverige står för runt 1 promille av de globala växthusutsläppen så den påverkan detta lilla land gör globalt är helt försumbart, det måste man fatta. Men går man på miljömupparnas resonemang ska varje medborgare i detta lilla land ta sitt ansvar för att Sverige ska visa att man kan minska utsläppen av växthusgaser. Gör man inte detta ska man drabbas av den fruktanskärda diagnosen ”klimatångest”.

Men sedan har vi ett annat fenomen politikerna inte nämner; man importerar miljontals ton sopor till detta land från andra länder som man eldar upp i värmeverk för att vi ska få värme till bostäderna. Trenden de senaste åren på denna import är rent exponentiell. (länk, importen bara från Norge, 2016) 

Är det någon som tror att detta inte genererar koldioxid ? Men samtidigt har ju Sverige åtagit sig att bara släppa ut en viss mängd växthusgaser. Alltså heter det att; ”vi måste uppfylla våra klimatmål”. Alltså är det så att om förbränningsverken i kommunerna bränner sopor från andra länder i större mängd, skyller politikerna detta på alla typer av oljekonsumtion, som bil- och transporttrafik. Samtidigt som man alltså importerar miljontals ton sopor som bränns i svenska värmeverk.

Visst, man behöver värmen, men de ökade utsläppen är då inte bilisternas eller lastbilstransporternas problem. Men de är ju än perfekt ”scape goat” för de verksamheterna kommunerna bedriver, med regeringens goda minne. Att kommunerna släpper ut växthusgaser har alltså helt plötsligt blivit svenska bilisters och transportsektorns dåliga samvete, som må dra filten ögonen och skämmas, samt sedan betala högre skatter, samt få klimatågest. Givetvis med moms.

Men vi svenskar ska ta på tagelskjortan och få klimatångest. Tack! Förbannade falska miljömuppar.



Inga kommentarer: