fredag 28 december 2018

Nisse, Olle och Kalle?


Jag hade aldrig hört talas om gruppvåldtäkter, till för några år sedan. I min ordbok finns inte våldtäkt, sex har man som bådas njutning. Den svensk som begår våldtäkt är sjuk på något sätt. Gruppvåldtäkt har sedan börjat dyka upp. Viken njutning kan det vara? Den som deltar i en sådan är sjuk i huvudet.
Nix, ingen vård behövs för våldtäktsmän rent generellt – de ska ådömas långa fängelsestraff. Skadestånd till drabbade kvinnor ska betalas ut, vilket idag sker sällan. Om inte annat via stadskassan, och det belopp rätten bestämmer.
Nu har man alltså importerat massor med unga män från kulturer som är vitt skilda när det gäller kvinnosyn mot de jag som svensk känner till. De byter inte åsikter om kvinnor eller kultur för att det plötsligt är svensk mark de trampar.
Jag struntar blankt i viken kultur eller vilka värderingsgrunder är, i detta land gäller svenska lag och svenska värderingsgrunder.
Nej, problemet går inte att skylla på ”ökad anmälningsbenägenhet” eller annat flum. I Brås:s senaste utredning var män med ”utländsk bakgrund” kraftigt överrepresenterade i synnerhet när det gäller sexualbrott.
Problemet är att domstolar, politiker och media mörkar problemet. Domstolarna hellre friar än fäller och anledningarna är rent larviga, skadestånden ett rent skämt Politikerna svamlar och har sagt åt Brå att inte komma med någon statistik. Den senaste utredningen är från 2005 och avhandlar åren dessförinnan.

Antalet våldtäkter är nu så stort att det inte har något nyhetsvärde, på sin höjd kan man skriva några rader om det är en gruppvåldtäkt. Att ens antyda att det är personer med ”utländskt” ursprung är helt tabu. Tidigare vitpixlade man bilderna men idag berättar man så lite som möjligt och flashar dessa nyheter en kort tid. Att ens gå ut med namn eller bilder på dömda brottslingar är ett rent tabu.

Vi som läser nyheter i media kan numer och på sin höjd få lite kort info, en kort tid och sedan är det bara att läsa mellan raderna.
Vilka journalister har ställt krav på en ny och relevant utredning av Brå? Vilka av sjuklöverns politiker? Mörkläggningen är uppenbar, det sorgliga är dock att en stor mängd kvinnor har våldtagits och kommer att våldtas för att denna mörkning pågår.

De blir inte informerade om faror de utsätter sig för. Här har vi ett typexempel (länk). Tror någon att de dömda heter Nisse, Olle och Kalle? Lite paradoxalt är även att just SvD hävdar att man har fakta, så att medborgarna kan bilda sig en egen uppfattning.
Igen - det finns ingen opartisk nyhetsrapportering. Propaganda är lika mycket vad man berättar som vad man INTE berättar. Artikeln är ett typexempel. Samma falska påstående kör Public Service med; man tillhandahåller fakta, information och utbildning.


Det är synnerligen viktig information till i synnerhet kvinnor om det råder en kraftig överrepresentation när det gäller denna typ av brott avseende personer från vissa länder, både i form av relevant statistik men även via media.

Inga kommentarer: