tisdag 25 december 2018

Om detta må ni INTE berätta


Det finns tydligen en video på hur islamister skär halsen av oskyldiga flickor. Sprider man denna riskerar både avstängning t.ex. FB och riskerar även åtal.

Jag kan inte låta bli att fråga mig hur man resonerar. Ok, jag kan förstå att det är censur på underhållningsvård om det finns sjuka människor som njuter av det och ett filmbolag som har ekonomiskt intresse av dessa sjuka människor. Ett exempel från gårdagen TV6 är filmen Die Hard II som innehåller hur mycket våld och död som helst, inkluderande en scen där man skär halsen av en soldat, vilket visades utan att klippas bort. Samma kväll har man alltså censurerat (men då SVT), scener från tomtens verkstad, för att de kan vara kränkande.
Logiken i lagstiftningen haltar uppenbarligen. Eller är det så att sändningstid spelar en avgörande roll? Mig veterligt gör det ingen skillnad i lagen när ett brott äger rum.

Jag vill minnas att man från regeringen och för några år sedan gav ut en skrift till barn/ungdomar om nazismens folkmord under titeln ”Om detta må ni berätta”. Denna handlar alltså om en vidrig ideologi där vissa folksaser ansågs mindervärdiga och skulle utrotas, vilket man försökte. Samtidigt med detta lät socialdemokratiska regeringar stämpla ett stort rött ”J” i judars pass, man avrättade sinnesslöa i synnerhet på Vipeholms sjukhus, man steriliserade alla som inte ”borde föröka sig”. En lag som gällde till 1975.

Kommunismen har givetvis sin egna historia med Stalin, Mao, Tito, Castro och Kim-gänget. Hur många tiotals miljoner har de avrättat eller dödat? En skrift om deras folkmord...nähä.

Men nu är det tydligen så att om mord sker i en religions namn eller under dessa fana är de helt plötsligt legala. Visst, man kanske tar lite symboliskt avstånd från, eller försöker få fast gärningsmän, men problemställningen kvarstår; i det aktuella fallet. Med det har jag INTE sagt att alla muslimer är terrorister. Så är givetvis inte fallet men  problemet ligger i att det finns en lite otäck klick som är det, t.ex. IS, Al-Qaida, Al-Shabaab och ett gäng till.

Men grundproblemet är att hela västvärden står handlingsförlamade och vägrar acceptera att pudelns kärna är islam. Bara det enkla faktum att man ordagrannt betraktar en bok från 600-talet som ren lag talar sitt tydliga språk mot all logik. Nu är det faktiskt så att svensk lag står över alla religioner eller knasigheter som har med religioner, men detta blundar man för. Men det är locket på helt enkelt och vägrar inse var problemet egentligen ligger – vilket är islam.

Min slutsats är ganska enkel; man kan kalla det religion eller ideologi. Det spelar ingen som helst roll och mord eller terrorbrott är och förblir sådana. Flaggan man begår sådana dåd under spelar ingen roll.

Alltså borde SVT, visa denna film på bästa sändningstid. Regeringen kan ju ge ut en ny skrift som berättar om radikala islamister precis som man gav ut skriften om nazismen under titeln ”Om detta må ni berätta”.

Men i detta land ligger nu locket på då några kanske känner sig kränkta…Det blir nog snarare; ”Om detta må ni INTE berätta”, men bara som intern skrift inom sjuklövern, och med råd om hur man ska svamla bort det som de facto hänt.


Inga kommentarer: