måndag 31 december 2018

Vanlig svensk nyhetsvärdering

Jag tänker inte betala ett öre för att få nyheter på nätet. Det ligger i internets natur att allt är gratis och tillgängligt för alla. Jag kan därför inte läsa denna artikel i DN där en hr. Werner menar att det är vanlig svensk nyhetsvärdering och rapportering. Islamister har alltså brutalt mördat två skandinaviska tjejer och media skriver inte en rad om det.

Tvärtom, den vidriga film som finns är tydligen olaglig att sprida. Jag har inte sett filmen men det hela är ju som att förneka att nazismen hade med förintelselägren att göra. De idioter som förnekar förintelselägren är uppenbarligen idioter. Men vad ska vi då kalla svenska medier, som uppenbarligen mörkar alla brott som är direkt kopplingsbara till islam, annat än ren propaganda? För islam om ni så vill.

Propaganda är lika mycket vad man berättar och ifrågasätter som vad man INTE berättar eller ifrågasätter. Så javisst, det är vanlig svensk nyhetsbevakning. När två nordiska tjejer mördas av radikala muslimer är det ingen nyhet. Att sprida den film man lagt ut på nätet är ett direkt brott, det är väl någon form av ”agg mot folkgrupp”, någon muslim kanske känner sig lite kränkt (allvarligt brott), eller våldsbejakande propaganda, jag vet inte vilket men något är det.Observera; islam är en religion- inte en folkgrupp.



Svenska medier håller inte igen om detta dåd – de mörkar det, och helt avsiktligt. Ni vet, medborgarna ska inte tro att islam är en ond religion, även om ylandet från minareter om ”Allahu akbar”, är precis detsamma som när man skär halsen av oskyldiga tjejer, självmordbombar, eller mördar otrogna. Muslimer kan ju bli kränkta…så det får svenska medier inte nämna.


Men att gräva upp så mycket skit man kan om Trump man kan har uppenbarligen stort nyhetsvärde. Politikerna kan gärna berätta om nazisternas folkmord och göra allt de kan för att länka det till SD. Det vore kanske dags för Löfvén och Sjöstedt att läsa på lite om sina partiers historia.

Men man måste ju hålla med Werner om att detta är ”vanlig svensk nyhetsbevakning”, det är det som är problemet. Man selekterar nyheter, och det är så man gör propaganda. Skjutningar, mord, sprängningar, bilbränder, våldtäkter, utländska stöldligor och mycket annat har inget nyhetsvärde – typisk svensk nyhetsvärdering, och utelämnande av just nyheter. Vad som är en nyhet är dock och givetvis en rent subjektiv sak.

Det vi medborgare ska bekymra oss om är vartenda steg Trump tar, och gör han något som kan ifrågasättas är det ett rent mediascoop. Eller varför inte något trams om ”klimatångest”?

Inga kommentarer: