söndag 30 november 2014

Facit av EU-medlemsskapet

Hittade en skrämmande artikel på Avpixlat om de tiggande zigenarna från Rumänien. Man ska ju tycka så hemskt synd om dem om man är PK. Man kan läsa att man i Lunds kommun både ska fixa ett härbärge åt den samt hjälpa dem till en totalkostnad av 1.4 miljoner (länk). Samtidigt höjs röster för att man ska hjälpa dem redan i Rumänien för att de inte ska komma hit och tigga.
Visst är det lite märkligt? Vi har alltså svenska hemlösa som idag trängs undan av de zigenska tiggarna som rest hit, inte ett ljud hörs om att hjälpa dem, utan resurser ska satsas på de som rest hit för att enbart tigga. Här snackas inte om att betalas för att lösa svenska hemlösas problem medan de hitresta zigenarna ska man tycka synd om och fixa härbärgen till. I Uppsala vill jag till och med minnas att man förra vintern fixade boende åt dessa eftersom de hade barn med sig. Meddelandet är ju solklart – ta med er barn så fixar vi gratis bostad. Så i Sydsvenskan kan man läsa om ”de stora vinnarna”, och kallar dem på PK-nysvenska för ”EU-migranter”. Likaså här är meddelandet solklart; gratis bostäder till de som kommer till Lund för att tigga. Med just sådana åtgärder och att ge pengar till dessa tiggare blir Sverige just en magnet för alla tiggare i hela Europa och hela världen. Det finns givetvis en massa länder med tiggare, och fortsätter man med att ge dem pengar, bostäder och underlätta deras försörjning kommer det att komma hit en strid ström med alla tiggare från i synnerhet hela EU.


Förutom att vi är en mycket stor nettobetalare till EU har vi alltså fått detta problem på halsen som snart kan ses i vartenda gathörn i alla våra städer.
 
Men kan vi då inte förhindra att de kommer hit genom att lösa deras problem i deras hemländer? Ärligt talat, varför skulle vi det? Om någon bor i Rumänien och tigger eller svälter ihjäl där, är det vårt problem och inte de styrandes i Rumänien? Eller ska vi starta en ambulerande socialbyrå för hela Europa finansierad av svenska skattebetalare? Eller ska vi muta oss ur situationen genom att ge rumänska myndigheter pengar för att de ska se till att tiggarna inte kommer hit, alltså pengar som rumänska myndigheter ska (i alla fall delvis), se till att zigenarna i Rumänien får ett drägligt liv?

Det finns helt enkelt ingen patentlösning på problemet. Eller rättare sagt finns det en drastisk sådan; plocka in alla som tigger och inte är svenska medborgare, sätta dem på bussar till Bryssel och dumpa dem utanför EU-parlamentet. Sedan kan ju EU-parlamentarikerna med sina skyhöga löner ge pengar till deras försörjning, eller finansiera att de kommer tillbaka till Rumänien om det inte passar med att hela Bryssel blir översållat av tiggare.

Som svensk kan jag bara dra slutsatsen att EU är en stor blåsning. Massor med miljarder till EU och vi får knappt något tillbaka. En massa idiotiska beslut som gäller hela EU, och vårt högsta beslutande instans, riksdagen, ska följa EU-direktiv och blir därigenom handlingsförlamat. Man kommer så långt från demokrati man kan. Av någon idiotisk anledning tar vi emot den största delen riktiga flyktingar i hela EU, ovanpå detta har vi snart runt 100.000 s.k. flyktingar som smugglar sig hit enbart för att få en bättre levnadsstandard. Detta för att hela sjuklövern är lika naiva som de som ger pengar till de zigenska tiggarna på gatan.

Som sagt, baserat på åren av medlemskap i EU. Vi har bara förlorat på det ekonomiskt och på många andra sätt. Det finns ingen som helst försvarbar anledning att vara med i EU längre. Eller vill någon komma med lite klassiskt svammel om att ”vi är med och påverkar”?
 


Inga kommentarer: