tisdag 4 november 2014

Vad hade Churchill sagt?

Det går nu inte en dag utan att man förunnas över hur naiva politiker kan vara. Vad värre är, de är ministrar i nya regeringen. Jag läste att det finns runt 2.5 miljarder människor i värden som är fattiga, och att det är massor med människor på flykt. Det sistnämnda är uppenbarligen sant och det kan vi tacka de ”arabiska våren” för samt utbredningen av islam och extrema muslimska rörelser. Det är ju knappast konstigt om människor flyr från IS, al-Qaida, Boko Haram eller al-Shabaab. Vi har väl alla sett och läst vad dessa organisationer går med kvinnor, motståndare och även hjälparbetare. Så att människor flyr är inte alls konstigt.
Men ovanpå detta har vi ett antal saker som sticker ut: För det första hörs inte ett pip om att lyfta ett finger mot de s.k. svenskar som trots sin desperata flykt hit, åker tillbaka för att slåss med dessa rörelser. Nix, inga temporära medborgarskap, inga bestraffningar eller indrag av medborgarskap. De är ju ”svenskar”, d.v.s. någon idiot till politiker har beslutat att man inte behöver kunna ett ord svenska, känna till det svenska samhället ett dyft, men ändå baserat på tid man vistats i landet bli man svensk. När sedan medborgarskapet utfärdats kan det inte återkallas.
För det andra störs jag över att man inte ”stämmer i bäcken” när det gäller islam. De senaste åren har med all tydlighet visat att ju mer islam man tillåter ju mer problem blir det. Att gömma sig bakom att det är en religion duger inte och ska inte accepteras. Vidare frågar man sig varför de muslimer som inte är militanta eller extrema, inte lyfter ett finger för att stoppa dessa extremister? Det måste ju i rimlighetens namn vara så att de extrema skadar för de mera moderata muslimerna, men från de sistnämnda hörs inte ett pip.
För det tredje måste man väl för katten inse att man inte kan ”fly”, hundratals mil, över dussintalet gränser, från en annan världsdel för att plötsligt dyka upp i det lilla landet Sverige. Vi pratar alltså inte om flyktingar som kommer hit. Det är människor som har smugglats hit för en bättre levnadsstandard och drar valser för migrationsverket. Kostnaden lär vara runt 100.000kr, och svenska skattebetalare understödjer alltså denna flyktingsmuggling. Med den förda politiken, och baserat på hur mycket pengar som spenderas på flyktingpolitiken, samt nu även att man plockar pengar till migrationsverket från den riktiga biståndsbudgeten, för man alltså en mycket inhuman politik och emedan riktiga flyktingar svälter ihjäl i konfliktoråden kostar t.ex. varje s.k. ensamkommande flyktingbarn ca 1.3 miljoner per år i detta land.
För det fjärde har vi en stor bostadsbrist i landet. Att under sådana förutsättningar tillåta en stor invandring samt anhöriginvandring är vansinne. Det finns helt enkelt inte bostäder till alla så enkelt är det. Att ovanpå detta släppa in närmare 100.000/år ekonomiska lycksökare samt deras anhöriga är helt oförsvarbart.
För det femte; Vi har en stor arbetslöshet. Visst det finns de länder som har högre, men vilken tröst för den arbetslöse i detta land är det? Invandringspolitiken är delvis skulden till detta och inom vissa flyktinggrupper räknar man med ca 10 år innan de kommer i förvärvsarbete. Dessa tio år ska personerna ha mat och bostad, alltså innan de betalar ett öre i skatt.
För det sjätte; Har vi inte problem och kostnader så det räcker? Gängbrottslighet, kravaller, no-go-zoner, knivmord, skottlossningar, bränder och bilbränder, näst flest våldtäkter per capita i världen. Det är alltså dags att sätt ner foten och försöka lösa de problem vi har innan vi fortsätter med den sanslösa invandringspolitik som den senaste regeringen bedrivit.
För det sjunde; är vi inte en del av EU? Vi har tagit emot flest ”flyktingar” i hela västvärlden. Varför kan vi inte bara stänga våra gränser och påtala att nu får andra EU-länder ”ta sitt ansvar”?
För det åttonde; Har vi råd med invandringen? Vi har alltså inget försvar, usel skola, låga pensioner, taskig sjukvård och världens näst högsta skattetryck. Mot denna bakgrund borde man lösa de problem vi de facto har i st.f. att importera fler kostsamma problem, eller?
För det nionde; man anför att vi måste följa FN:s konventioner och att de som kommer till detta land som ”flyktingar” har sin rätt att få den prövad. Det är givetvis så, men dessa regler är mycket tolkningsbara, och jag har inte hört någon politiker som menat att Finland inte följer FN:s regler. De tar bara emot en mycket mindre mängd flyktingar än Sverige, sannolikt riktiga flyktingar baserade på FN:s flyktingkvot.
För det tionde; de kostnader som nämns, alltså 40 miljarder är bara för migrationsverket. Den enda myndighet som nu står över kommunernas självbestämmande (som är stipulerad i grundlagens första paragraf). Den verkliga kostnaden för migrationspolitiken är säkerligen den tredubbla. Dessutom hamnar många av kostnaderna hos kommunerna när statliga ersättningar upphör, och på detta finns ingen statistik märkligt nog. Vidare går man bakom kommunpolitikernas ryggar när lycksökande företag som köper upp bostäder och herrgårdar och omvandlar dem till flyktingförläggningar. Därefter kan man tjäna massor på att tillhandahålla flyktingförläggningar. Vad kommunernas politiker eller kommunernas väljare tycker om detta struntar man blankt i. Har någon hört talats om en kommunal folkomröstning gällande flyktingmottagning? Inte då, det är demokrati i Sverige 2014.
Sir Winston Churchill dog 1965. Om han levt idag hade han sannolikt sagt : “Never in the field of human migration has so many been suffering from stupid descisions made by so few”.

Inga kommentarer: