lördag 1 november 2014

Vems integritet gäller det?

Om någon svensk har sex med en partner som visar sig ha en könsjukdom får man ett brev hem . Alltså, ingen allvarlig sjukdom utan något fullt botbart. Men med anledning av detta är man skyldig att rapportera eventuella närkontakter så att man skulle kunna stoppa spridningen av denna sjukdom. Allt enligt smittskyddslagen, och på alla sätt synnerligen integritetskränkande. Sannolikt registreras allt i databaser, men det finns så många databaser i detta land att ingen vet hur många de är, vad som finns i dem eller hur de samkörs. Allt detta är inte integritetskränkande för oss svenskar. Det är vardagen och varenda myndighetsperson frågar alltid efter någon välkomstfras; ”Vad har du för psonnummer?”. Ger man dem psonnumret öppnas hela världen för svenska myndigheter.
Anledningen till att jag nämner detta är att det kommer ett stort antal personer från främmande länder. Vi har nu en liten ”lätt” åkomma som kallas ebola. Vi har drygt 20 miljoner afrikaner som har AIDS, (länk) men trots detta har man inga som helst krav på de som kommer som ”flyktingar” till detta land att undergå hälsoundersökning, eller att ta prover på dem. De är ju ”flyktingar”, och denna benämning, vilken i minst 90% av fallen är en ren lögn. De är, och som jag tidigare tjatat om, ekonomiska migranter och lycksökare. Men karantän, hälsoundersökningar, saneringar eller direkta krav på alla dessa tiotusentals är givetvis att glömma. Det är nämligen integritetskränkande. Slutsatsen är alltså att vi svenskar har ingen integritet, emedan de som kommer till detta land har det. Kanske skulle Löfvén vilja förklara logiken.
Men ovanpå detta har vi ett annat problem (Tack Robin Shadowes!). Jag kollade på nätet och vägglöss var i stort sett utrotade i detta land för sådär 20 år sedan. Idag firar de jättelika triumfer (Return of the Fleas), och problemet har alltså enligt denna länk ökat med 800% de senaste fem åren, enligt villaägarna/Anticimex (länk).
Det beror knappast på att svenskarnas semesterresor till Kanarieöarna drar hem vägglöss.
Det gäller även tuberkulos (TBC), som man trodde var utrotad i detta land för drygt trettio år sedan (länk AB). Nu ökar antalet fall kraftigt och även en allvarlig resistent form som antibiotikaresistent tuberkulos , XDR-TB , har dykt upp. Man startar alltså tuberkulosmottagningar i stället för att försöka förhindra att sjukdomen kommer in i landet (länk). Denna bild förklarar problematiken.

Men missa inte denna publication av Folkhälsomyndigheten för en helhetsbild.
Men om en svensk kvinna blir våldtagen, kanske med prefixet” grupp-”, av några berikare. Det är då hennes sak att bevisa vem som smittade henne med AIDS, eller hur, och att det var just vid detta fall hon fick sjukdomen? Så funkar svensk lag. Kanske får hon som plåster på såren några tiotusen, och dör efter några år i den dödliga sjukdomen. Givetvis, om hon kan bevisa att hon blivit smittad vid just våldtäkten. Detta är ju rent omöjligt rent juridiskt dock. Men det är ju kvinnans problem. Svensk juridik.
Men vad är min slutsats om detta? Det är integritetskränkande för de som söker asyl i detta land, att verifieras att de inte har med sig HIV, ebola eller TBC, alltså är det inget krav att de ens ska genomgå en läkarundersökning och inga prov tas på personer som uppger sig vara ”flyktingar”.

Samtidigt kränks alla svenskars integritet dagligen med kameror, tvingas uppge psonnummer, är registrerade i fler databaser än vi anar, och ditt DNA finns registrerat i PKU-registret i Huddinge. Integritetskränkande saker gäller alltså inte svenskar, men de som smugglats till vårt land har någon form av societetsställning här och det skulle vara integritetskränkande att kontrollera om de har dödliga smittsamma sjukdomar, eller vägglöss i bagaget.
Den nya societeten ska inte behöva underkasta sig något som kan upplevas som intergritetskränkande, emedan vi svenskar är vana vid det och ska bara acceptera.