söndag 16 november 2014

I den anitidemokratiska ankdammen

Det är tydligen något egenvärde i att försöka blockera SD från allt politiskt inflytande. I stället för att ta debatter öser man rena felaktigheter över SD och försöker hitta demokratiska kryphål för att blockera SD:s politiker att utöva sina demokratiska mandat. Ett exempel från Upsala Nya Tidning nedan, där socialdemokraterna i Håbo desperat försöker hitta samarbeten över blockgränserna enbart i syftet att blockera SD.
 
Kanske är jag naiv. Jag trodde att de olika partierna hade olika ideologier de stod för och vad man skulle rösta på. Kommunisterna står just för kommunism, socialdemokraterna för en kommunism light. Folkpartisterna för de som inte vet vad de ska rösta på men ändå känner sig manade till valurnan. KD för klassiska kristna värderingar, centerpartiet för miljö och landsbrukspolitik, miljöpartiet för miljöflummeri och visionsdrömmande. Moderaterna var ju gamla högerpartiet, men det är nu ”nya moderaterna” och den politik man bedrivit de senaste åren är allt annat än den Bohman stod för. Moderaternas kärnväljare är helt enkelt blåsta.
 
Vi har alltså en stor turbulens. Men då är det lite intressant att se socialdemokraterna i Håbo kommun fiska vilt efter samarbetspartners enbart för att på alla upptänkliga sätt blockera SD. Det kan man läsa på denna länk.

Meddelandet är egentligen ganska simpelt; vi struntar i vilket parti du är nominerad för, men vi vill att du röstar mot SD i alla motioner som de lägger. Kasta dina politiska fundament och din ideologi åt sidan, de viktiga är att på alla sätt blockera SD.
Politisk prostitution. Man överger alltså sina frågor man blivit vald för att driva, och orerade om i valrörelsen. Man fiskar vilt efter majoriteter och på så sätt ska man förneka det demokratiska mandat väljarna givit SD.

Det är inte längre demokrati, utan ett rent antidemokratiskt skådespel.
”Hjälp oss att utestänga SD”? Visst, har man inte fattat vad demokrati är eller hur demokrati fungerar, låter det ju bra. Man har en egen politik man offrar på altaret för att stänga ute SD från allt inflytande. Att det de facto finns en stor mängd medborgare som röstat på SD ska tystas. Demokrati?
Detta är ett typexempel på en naiv politiker som inte har en aning om ordet demokrati. När var det senast man i Håbo hade en folkomröstning om någon lokal fråga? Vad betyder ordet demokrati?

Inga kommentarer: