onsdag 5 november 2014

Hur många miljarder vill AF ha?

Råkade springa på en rubrik i skandalblaskan Aftonbladet; ”AF klarar inte ökad flyktingström.”. Visst är det märkligt? Först drog man i oss lögner om att invandrare och flyktingar var högutbildade som bara inte kunde få jobb bara för att de kom från andra länder. Jag minns att reportage om hur välutbildade taxichaufförerna i Malmö var, och intervjuer med läkare från andra länder som körde taxi, och kommentaren att "vi har nog världens mest välutbildade taxichaufförer här i Malmö".
Sedan kom snacket om validering av kunskaper. Validering var ett ord man snodde från läkemedelsindustrin men då med en helt annan innebörd, men det funkade och man skulle testa en persons kunskaper oavsett om han/hon inte hade papper eller annat som kunde styrka kunskapen. Alltså för att en som kom från ett annat land och påstod sig vara läkare skulle kunna bevisa det genom att testas. Man skulle validera kunskaperna och sedan kunna utfärda t.ex. en läkarlicens till en person som påstod sig vara läkare.
Ovanpå detta snacket om att Sverige skulle behöva invandringen eftersom vi hade en regressiv befolkningspyramid och 40-talisterna skulle gå i pension. Detta var en bubbla som helt sprack eftersom 40-talisterna redan hade gått i pension långt innan massinvandringen startade på allvar. En person född 1945 är idag ca 70 år och har gått i pension har en taskig pension och sitter kanske på ett av världens sämsta äldreboenden.
 
Sedan var det argumentet ”Sverige behöver arbetskraften”. Jaha, till vaddå? Finns det inga arbeten och vi har hög arbetslöshet, varför behöver vi då mer invandring? Man kan ju jämföra med andra länder och säga att vi har en relativt låg arbetslöshet, men det hjälper föga för de som just är arbetslösa. Att man har högre arbetslöshet i Grekland hjälper inte den arbetslöse svensken. Arbetslösheten är väl runt 10% och ungdomsdito runt 25%.
 
Ovanpå allt detta och det enkla faktum att det inte är riktiga flyktingar som kommer till detta land har vi två saker; för det första att Alliansregeringen gjorde upp med (mp), om anhöriginvandring. Om det nu rör sig om flyktingar snackar vi alltså om logiken Muhammed och berget. Om Muhammed är flykting, tar vi alltså hit berget. För det andra är Muhammed inte ens flykting utan ankare för sina anhöriga. Tror någon att en desperat flykting kommer till Sverige? Hur många krigsområden har vi i vår närhet?
Men för att inte behöva skriva hela natten…jag minns ännu Ullenhags visioner i Uppsala för ngra år sedan om exportföretag som skulle dra in miljardorder för att vi tagit emot personer som hade samma kultur och kunde prata främmande språk. Dessa pengar lyser med sin frånvaro trots kostnader på minst 100 miljarder årligen. Nu flaggar AF för problem åxå, och det är bara att gå till regeringen så kommer de att få allt de behöver. Samma princip som migrationsverket alltså.
Näst står bostadsmarknaden på listan, när man tvingat ut "flyktingar" och deras anhöriga i kommunerna.
Jag skulle bli förvånad om denna regering överlever nyåret 2015.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det du 'glömde' i din suveräna text är invandrarna som konsumenter. Nu vet jag inte om det uttalats på politikernivå, men jag har hört det i flera sammanhang, de är goda konsumenter och det ger inkomster till handeln och skatteintäkter. För våra skattepengar och ja, vissa kan ha egna pengar med sig, men de räcker inte i all evighet.

Jag begriper mig inte på stormakten humana Sverige./ V

Ulmerkotten sa...

@ Anonym

Tack! Tja, man griper efter halmstrån i fallet. Vad ska man annars göra? Flummeri av Ullenhagtyp lurar ingen längre, kostnaderna är enorma, och för vanliga invandrargrupper ligger tiden tills de kommer i förvärvsarbete på runt 10 år. Vilka betalar mat och bostad och när går ekvationen ihop? Knappast fore pensionsåldern.