onsdag 29 oktober 2014

Escape from New York?

Det heter ju så vackert ”utanförskapsområden” på nysvenska. Vi ska tycka synd om de som bor där och man allokerar massor med pengar i socioekonomiskt stöd till dessa områden. Givetvis har man även en massa projekt för att försköna och hitta på saker i dessa områden och Järvalyftet är ett sådant exempel.
 
Men problemställningen kvarstår och blir bara värre. Att det var dumt att bygga dessa områden kan vi idag lägga till handlingarna. Till dessa handlingar kan vi även lägga att de var rena fuskbyggen. Det var 60-70-talsanda med slit-och-släng, inspirerat av de betongkomplex man byggde i DDR och inte konstigt alls, men en erfarenhet att lära av. Jag minns än idag en Västerortspolis som någon gång i slutet på 70-talet sa ”Åker man in i Tensta eller Rinkeby kommer man inte ut, det är så många larm att man bara åker från det ena till det andra.”

Men vad man de senaste åren är desto mer korkat. I stället för att sudda ut dessa områden. Jag menar inte bokstavligen, utan att man borde i stället för att samla alla problem, vilket uppenbarligen är invånarna som med den idiotiska EBO-lagen, har rätt att bosätta sig med personer från samma ursprung, och med samma språk och religion, se till att integrera de som kommer till detta land i stället för som nu sker, segregation till från Sverige autonoma områden. Vidare har man en annan idiotisk lag som stipulerar att barn har rätt till hemspråksundervisning. Kan någon förklara varför svenska skattebetalare ska betala för att barn i detta land ska kunna kommunicera på ett språk som man inte kan göra sig förstådd på i Sverige?
Men tillbaka till ”utanförskapsområden”, eller den nya typen av kriminaliserade ghetton de egentligen är. Man eldar upp bilar, det är nu så vanligt att media inte längre rapporterar om det, områdena har direkt kriminella gäng som har makten. Ambulanser och brandkår måste ha poliseskort för att våga åka in. Jag har faktiskt inget bättre ord än ghetton. Man kan kalla det för no-go-zoner, om man vill men skillnaden är minimal.
Länk Avpixlat.
Vad har då skapat allt detta? Tja, en kombination av svensk naivitet, alldeles för stor invandring och att man tillåtit segregation är nog huvudanledningarna, som i sin tur kan delas in i mindre delar.
Men nu har vi alltså en socialdemokratisk regering, som samarbetar med de mest verklighetsfrånvända mupparna som skådats i dessa frågor och i svensk politik, miljöpartiet och vänsterpartiet. Man öppnar upp gränserna i det närmaste totalt, flyttar pengar från riktig flyktinghjälp i krigszonernas närområden till invandringen i detta land. Migrationsverket kan bara säga hur mycket pengar de vill ha så öppnar regeringen penningpåsen. Kommunerna kan av migrationsverket tvingas till att ta emot s.k. flyktingar baserat på migrationsverkets behov och tjänstemannabedömning. Helt emot grundlagens första paragraf, men det struntar man i.
Men man kan ju avsluta med en äldre man som enligt DN ”kämpar för sitt liv” (länk), eftersom han enligt polisen var på ”fel plats vid fel tid”.
Det var en gång en film som hette ”Escape from New York”. Av någon anledning undrar jag om vi inte börjar skapa massor med sådana områden i detta land.
Kanske vi kan få en lista på dessa områden om några år av polisen, så vi får reda på vilka områden som behärskars av yrkeskriminella, så att man inte behöver "kämpa för sitt liv".

2 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag föredrar segregation faktiskt. Tänker mer då på berikarnas husdjur faktiskt. Det var nån kommentar, minns inte om det var på Avpixlat eller Exponerat som hade haft det tvivelaktiga nöjet att uppleva både kackerlackor och vägglöss, om än inte samtidigt. Enligt honom var vägglössen definitivt den värsta plågan. Minns inte varför men det kan ha haft att göra med den infernaliska klådan att göra. Det kan ju räcka med en enda berikarfamilj flyttar in i ett annars svenskt område, så drabbas en massa oskyldiga människor. Eftersom ohyran blivit ett sånt enormt problem så är det onödigt att sprida eländet mer. Samma sak med det kriminella. Håll det mer begränsat istället. Kriminaliteten försvinner säkert inte ändå. Bara utvisning gäller i det fallet. Och apropå något helt annat:

http://www.firstshowing.net/2014/charlie-hunnam-as-snake-plissken-in-escape-from-new-york-remake/

Ulmerkotten sa...

Robin, jag har ingen pejling på det där med ohyra, och det är ju rätt generaliserande samt nedvärderande att påstå att risken för ohyra gör att man ska ha segregerade bostadsområden.

Inte heller kan man ju ha olika parallella samhällen, där gäng styr och polisen struntar i rättsskipning.

Intressant ämne...ska fundera på det.