tisdag 28 oktober 2014

Medias mur krackelerar

Idag kan vi lägga märke till hur media behandlar att en MP-tjänsteman dömts för narkotikasmuggling. Saken är den att jag struntar i sakfrågan. Har han gjort ett brott och avtjänat sitt straff är saken utagerad. Men det intressanta är hur media rapporterar saken.
Även fast vi nu pratar om en person som enligt lagen är dömd för ett brott, går man inte ut med vem det är och bilder. Låt oss nu skruva klockan tillbaka några månader, så kan vi dra oss till minnes hur media och då i synnerhet Expressen och Aftonbladet snokade i all information (lagligen och olagligen), för att på något sätt hitta något komprometterade när det gällde SD-politiker. Givetvis på alla plan, ju större rubriker med bilder desto bättre. Påhittade med skandaltolkningar för att skapa så stora rubriker som möjligt. Direkt olagligt smygfilmande i privatpersoners hem belönades med guldspaden. Rent förlöjligande på siter som IRM firade jättelika triumfer med rena lögner.
Så nu befinner man sig i något konstigt vakuum. Någon dam som heter Kajsa Ekis Ekman skrev en lång artikel på denna länk, med svävade jämförelser och kopplingar mellan alla ”ismer”, man kan hitta och SD. Man går som katten kring het gröt och kan liksom inte fatta att det inte handlar ett vitten om rasism, fascism, nazism utan om rent logiskt tänkande. Det har figurerat en massa trevande artiklar på samma tema och alla går ut på samma tema; förvirring, och trevande kopplingar mellan fascism, nazism, kapitalism och SD. Kopplingar med Maos och Stalins utrensningar och (v) kanske hade varit relevanta, men...icke.
 
Paradoxerna står som spön i backen. Samtidigt som varje sunt tänkande människa måste fatta att vårt lilla land inte kan vara en socialbyrå för hela världen, och att det till minst 90% inte riktiga flyktingar utan ekonomiska migranter, letar alltså pressen efter någon form av förklaring. Artikeln är ett utmärkt exempel på just detta. Motsägelsen ligger alltså i att mot all logik, vurmar alltså den nu sittande regeringen och media för att inte göra ett dyft åt problematiken och kostnaderna, samtidigt som man kliar sig i skallen och inte fattar det redan SD-väljarna gjort. Vi har enorma problem direkt orsakade av den invandring vi haft, både i form av kriminalitet, s.k. utanförskap, arbetslöshet och annat. Kostnaderna kan tydligen ingen beräkna. Bara det är ganska talande i statistikens personnumrens och databasernas förlovade land.
 
Det finns sannolikt statistik och avhandlingar på hur ofta en ko skiter, men ingen kan berätta om invandringen kostar 50 eller 150 miljarder per år. ”Svårt att beräkna” enligt Anders Borg i Riksdagen för några år sedan som svar på en direkt fråga.

Inga kommentarer: