lördag 11 oktober 2014

Desperation om försvaret

Nu stiger desperationen beträffande försvaret.
Nu kommer notan av den ansvarslösa invandringspolitiken. Skattehöjningar och försämringar i massor, men inte ord om att minska invandringen. Det enda man kan glädja sig åt är att media börjat lyfta lite på locket och släppa in artiklar om invandringen. Snart kommer artiklar som knyter problemen i de autonoma och halvt laglösa områden som vackrare kallas ”utanförskapsområden” till invandringen. Det kan ju inte ha gått någon förbi, att trots att man gjort sitt bästa för att dölja problemen, har en del kommit till ytan.

Men Löfvén har ett allvarligt problem, vilket är att han inte kan ta bladet från munnen och minska invandringen drastiskt eftersom han sitter i samma båt som miljömupparna och vänsterpartiet. De två sistnämnda är helt verklighetsfrämmande och lever i någon form av dröm-och-flumvärld. Han behöver dessutom stöd från minst två partier inom Alliansen för att få igenom sin politik.
Problemet, vilket i synnerhet v och mp inte verkar fatta, är att det inte finns obegränsat med pengar. Jag tror vi alla vill hjälpa alla riktiga flyktingar, men det handlar inte om det längre eftersom kanske 90% av de som kommer till detta land har smugglat sig hit för dyra pengar. De är inga riktiga flyktingar, utan ekonomiska lycksökare. Detta emedan de riktiga flyktingarna finns i konfliktområdenas närhet.
Men till det s.k. försvaret. Det enda vi har är några ynka Gripenplan, och vi ser nu hur den ryska björnen börjar bli allt mer aggressiv. I desperation snackar man om medlemskap i NATO, och senast nu om någon allians med Finland. Finnarna säger uppenbarligen ”tack för senast”, med åtanke på hur vi inte hjälpte dem under andra världskriget trots att vi lovat dem stöd samt att Finland varit svenskt territorium till dess vi just var i krig med Ryssland. Visst, det är historia men finnarna har ingen som helst anledning att ställa upp för Sverige idag.
Det är nu fyra stora problem:
Det första är att det inte finns någon politisk vilja att rusta upp försvaret till något som skulle kunna försvara Sverige. Miljömuppar och vänsterpartister har inget som helst intresse av detta och det blir knappast en överenskommelse mellan övriga partier i denna fråga, meningsskildaktligheterna är helt enkelt för stora.

Det andra är att det helt enkelt inte finns pengar. Man har under de senaste årtiondena slaktat försvaret till den grad att, för att citera ÖB; ”det skulle i bästa fall hålla en vecka”. Så de pengar man tidigare lade på försvaret stoppas nu i andra hål i statspolitikernas budget och utan att göra mycket drastiska nedskärningar, vilket vore politisk harakiri. Alltså finns inte ett öre att rusta upp med. Före valet snackades om några hundra miljoner extra till försvaret, vilket är ett rent skitbelopp, men det dög som valpropaganda.
Det tredje problemet är att man inte kan rusta upp ett modernt försvar snabbt bara för att pengar finns. En gång i tiden kunde man köpa vapen, uniform och lite annat, ge det till en bonde och vips hade man en soldat. Dagens krig är högteknologiskt, och inte nog med att man måste köpa det man behöver, man måste utbilda, ha reservdelar, tekniker, infrastuktur och mycket annat. Att rusta upp det svenska försvaret även om pengarna och viljan funnes skulle ta tiotals år.
Det fjärde problemet är personalpolitiskt. Hur behandlar vi idag de som väljer att bli soldater? De får först gå en grundutbildning och plågas några månader för ett skitbelopp, sedan hamnar de i ett förband och får en lön som är lägre än en städares. Givetvis kan man även tvingas till utlandstjänstgöring, även detta underbetalt. Så försvaret söker personal desperat, vem är förvånad?
Professor Jan Ekberg gjorde för sådär 7 år sedan (om jag minns rätt), en utredning som kom fram till att invandringen kostade då minst 50 miljarder per år. Sannolikt räknat lågt eftersom det var en beställd utredning. Försvarets budget är nu ca 1% av BNP, från att varit det tredubbla på 70-talet. Budgeten för försvaret ligger på runt 40 miljarder. Baserat på den sanslösa invandringen de senaste åren kan man nog ganska lugnt påstå att invandringen kostar 2-4 gånger av vad försvaret gör i dagsläget.
Så låt oss nu ställa oss en enkel fråga. Ska vi se till att vi har ett försvar värt namnet, eller ska vi satsa skattepengarna på att ta emot ekonomiska lycksökare som vill ha en bättre levnadsstandard från andra världsdelar?
Mitt val är enkelt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läser din blogg, gillar den även om vi inte alltid delar samma politiska syn. Ville ge en lite 'oseriös', men ändå en kommentar. En ung student tog i ett seminarium i veckan nu upp om just det du skrivit i inlägget. Hans lösning på hela problemet var fyra kärnvapen-bestyckade JAS och elitsoldater. Så enkelt kan det vara! Han är dessutom folkpartist, vad ska man säga? Hälsn/ V

Ulmerkotten sa...

Jag har ett annat förslag: Köp bra prickskyttegevär med kikarsikten och dela ut till alla jägare i landet. De är vana att röra sig i skog och mark, har vapenvana och godkända vapenskåp.
På så sätt förbereder man ett gerillakrig om vi skulle bli ockuperade.

Anonym sa...

Ja, alla sätt är bra utom de dåliga, sägs det. Vi måste ju alla hjälpas åt i krig.

Var krigsplacerad, men inte längre. Men vet ändå vad jag vill göra i mitt grannskap om jag inte måste tjänstgöra inom sjukvården. Inte bära vapen mer än som försvar, utan arbeta mer civilt, så att säga.

Har två söner som mönstrat och vi fick då ta ett rejält snack om krig och uppgifter i ett eventuellt hot eller krig i Sverige. En trist realitet vi människor måste förhålla oss till.:(/ V