fredag 17 oktober 2014

Dagens dummaste artikel

Dagens dummaste artikel hittade jag i DN på denna länk.
Staten pumpar in pengar till Migrationsverket, inget snack. Behöver man några miljarder är det bara att säga till, staten kassakista står vidöppen. Migrationsverket i sin tur är desperata att hitta någonstans att stoppa alla ”flyktingar”. Samtidigt har vi en massa privata aktörer som i sin tur tjänar storkovan på att köpa diverse gamla herrgårdar och liknande för att förvandla dem just till flyktingförläggningar.

Vad kommunernas invånare tycker vet man inte eftersom man inte folkomröstar om sådana här saker. Ej heller är det längre av intresse vad kommunernas politiker tycker eftersom man ändrat lagen, i direkt strid med grundlagens första paragraf i vilken det står att kommunerna ska ha självstyre. Alltså kan Migrationsverket strunta blankt i kommunernas medborgare och de förtroendevalda politikerna, och helt enkelt placera ut alla s.k. flyktingar där man kan.
Eftersom Migrationsverkets desperation nu är så stor kommer man åxå göra det, helt utan att bekymra sig om konsekvenserna. Att som Andrea Sundstrand snacka om att Migrationsverket kommer att säga nej till flyktingboenden, med hänvisning till någon egenpåhittad regel om hur många flyktingar en kommun bör ta emot per capita är bara larvigt. Vad man då vill göra är att placera flyktingar i stället i ”stormrika kommuner”, men dessa kommer säkerligen göra allt de kan för att förhindra att Migrationsverket får tillgång till några lokaler som kan användas till flyktingboenden. Man har t.ex. möjlighet att förhindra försäljningar av fastigheter som kan användas för detta syfte av företag som ordnar flyktingboenden. Man kan på olika sätt hindra hotell, stugbyägare och andra som näringsidkare att inkvartera flyktingar, kanske inte helt enligt regelboken men kommunen har fortfarande stor makt över företag i kommunerna.
Så då hamnar vi tillbaka till ruta ett. Migrationsverket har 80.000 asylsökande, och finns det en enda ledig plats för inhysning lär man använda den. Att en kommun redan har tagit emot alldeles för många är inte Migrationsverkets problem vilket Andrea Sundstrand säkerligen vet. Hon bara använder det som argument för att kunna tvinga ”stormrika kommuner”, att dansa efter Migrationsverkets pipa.
Hela problemet är egentligen ganska enkelt. Vi tar inte emot flyktingar i detta land, vi tar emot ekonomiska migranter som vill ha en bättre levnadsstandard. Det är inte flyktinghjälp, det är en vansinnig migrationspolitik. Dessutom flyttar man nu pengar från riktig flyktinghjälp, alltså från stöd till riktiga flyktingar i konfliktområden till Migrationsverket, och kallar det för flyktinghjälp. Alltså, emedan riktiga flyktingar svälter ihjäl, törstar ihjäl, fryser ihjäl och är desperata, läggs svenska skattepengar på att ta hand om ”ensamkommande flyktingbarn” som betalat runt 100.000 kr för att bli smugglade just till vårt lilla land i norr. Därefter kostar de drygt 1.3 miljoner per år och ”barn” att ta hand om. När PUT sedan beviljats, kommer hela släkten som ”anhöriginvandring”.
Kan ingen sätta stopp på hela vansinnet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väl talat, skrivet!/ V

Ulmerkotten sa...

Tack!