söndag 12 oktober 2014

Erkännande av Palestina

Löfvén har ju lovat att erkänna Palestina som egen stat. Uppenbarligen en eftergift för att få vänsterpartiet och miljömupparna med i båten. Historien för socialdemokraterna är i och för sig att man varit polare med palestinierna sedan Sten Andersson och Olof Palme var utrikes- resp. statsminister. Sedan dess har vi även under borgerliga regeringar pumpat skattepengar till palestinierna som samtidigt palestinierna haft ekonomi att köpa vapen för att attackera Israel. Man frågar sig varför vi svenska skattebetalare ska betala 372 miljoner till Palestina 2013 (länk) samtidigt som de för Gud vet vilken gång i ordningen köper raketer för att skicka mot Israel.

För det första är Palestina inget land, man behärskar inte ett visst territorium med fastlagda gränser. För det andra styrs man av Hamas/Hizbollah, vilka är två terroristklassade organisationer.


Nu har nyligen Israel gått in och rensat, för att slippa terroristaktioner och raketer några år framöver. Men historien kommer att upprepa sig, igen. Hamas/Hizbollah kommer att gräva nya tunnlar för att smuggla vapen, man kommer att köpa raketer för att kunna skicka mot Israel, man kommer att lägga stödpunkter i skolor och på sjukhus eftersom man vet att media köper bilder av lemlästade barn och civila om Israel anfaller dessa stödpunkter. Man kommer att skicka nya raketer mot Israel för att döda israelisk civilbefolkning. Allt emedan vi ska erkän
na detta som ett land och betala surt förvärvade skattepengar till att detta ska få fortgå.
Hade de
t varit någon som helst stake i Löfvén, hade han ställt kravet att om en enda raket skickas mot Israel, kommer svenskt bistånd att stoppas omedelbart. Det finns ingen som helst logik i att vi ska betala skattepengar till SIDA som stödjer palestinierna emedan de uppenbarligen har pengar att köpa vapen och raketer samt avfyra dem mot ett grannlands civilbefolkning.
 
Men eftersom vänsterpartiet och miljömupparna är naiva och enögda, måste Löfvén muta dem med att erkänna Palestina som egen stat, och för att ha någon chans att få igenom sin politik i riksdagen.
Patetiskt.

Men vad händer när detta förslag, kommer upp i riksdagen? Tror Löfvén att det finns en majoritet som kommer att stödja det? Det tror inte jag.
Den dagen palestinierna styrs av organisationer som inte är terroristklassade, man har kontroll över sitt territorium, man är inte beroende av hundratals miljoner och inte frekvent angriper sina grannländer kan ett erkännande som land börja diskuteras. Till dess ska Palestina inte ha något som helst accepterande eller erkännande. Och det lär väl dröja....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läste för några år sedan en blogg skriven av en svensk kvinna som emigrerat med maken, om jag inte missminner mig, till Israel. Hon berättade att Sverige försörjer ett mycket stort antal palestinska 'tjänstemän' som "tillverkar bomber i mosken på fritiden". Jag blev fö.........

Då tappade jag all respekt för bistånd till mellanöstern. Det finns bättre sätt att använda svenska skattepengar!/ V

Ulmerkotten sa...

Jag har ingen pejling alls på vad som är sant eller inte, och man ska ju ha klart för sig att bägge sidorna ägnar sig åt propaganda och smutskastning.
Men klart är i alla fall att Sverige plöjer iväghundratals miljoner till palestinierna genom SIDA, samtidigt som de som styr har pengar att köpa vapen och raketer för att kunna skjuta på israelisk civilbefolkning
Om ca 5 år kommer historien upprepa sig igen. Israel går in när palestinierna blivit tillräckligt aggressiva.