måndag 27 oktober 2014

Vår nya Societet

Jag har tidigare tjatat om att det är bara några ynka procent av de som kommer till detta land som är riktiga flyktingar. Men så är det, och vi tar emot riktiga flyktingar i form av kvotflyktingar, där vi tar emot flest av hela EU per capita. Men ändå, det är bara några procent av de som kommer hit. Resten är ekonomiska lycksökare som är ute efter att få en bättre levnadsstandard för sig och sina anhöriga.

Man drar rövarhistorier för migrationsverket, ljuger om sin ålder, var man kommer ifrån och annat. Men det enkla faktumet är att man avsiktligen låtit smuggla sig just till Sverige för att man vet att här har man både störst chanser att inte bli avslöjad och vidare har vi anhöriginvandring, och ett socialsystem som är byggt för att skydda och hjälpa svenska medborgare.

Men de svenska medborgarna som byggde upp det sociala systemet hamnar här till korta. Vi har skamligt låga pensioner och begreppet ”fattigpensionärer” har myntats. Sjukvården är usel och man måste betala för den. Tandvården likaså, och äldrevården är en ren skam i många fall. Fattigstugan man kunde se för äldre i Emil i Lönneberga är alltså densamma, men mer utspridd.
Men för att få gratis vård och tandvård finns en gräddfil – det är att vara ”papperslös” eller mer korrekt illegal invandrare, som enligt lagen ska avvisas.
Vi har även en stor arbetslöshet. Visst, man kan jämföra den mot andra länder och mena att den inte är så stor, men det hjälper föga. Trots detta plockar vi in massor med flyktingar och deras anhöriga och desperationen för att sätta dem i förvärvsarbete är stor. För vissa ”flyktinggrupper” ligger snittet på ca 10år innan de kommer i arbete. Det är alltså 10 års försörjning med bostad på skattenotan vi talar om. Hur det är med ”anhöriga” vet nog ingen, och jag vill inte heller veta.
Men vi har ju stor bostadsbrist. Priserna på lägenheter och hus skjuter i höjden. Det finns inte en dagstidning som inte har annonser på lyxbostäder för mångmiljonbelopp, och hela bostadsbristen har tvingat upp marknadspriserna. Ja, nu finns ju en massa företag som köper herrgårdar och annat och gör om dem till flyktingförläggningar, det finns massor av pengar att hämta på denna verksamhet eftersom migrationsverket strör pengar omkring sig i ren desperation. Varje ”ensamkommande flyktingbarn” ersätts med runt 1.3 miljoner per år.
Men som en ren följd av hela vansinnet är det givetvis så att man allokerar eller öronmärker bostäder för de som smugglats hit. Så om du är 25 år har stått i den kommunala bostadskön sedan blöjåldern och vill flytta från dina föräldrar – gör dig ej besvär. Vi har en ny societet! Här är en länk till GP.

Inga kommentarer: