måndag 6 oktober 2014

Före och efter valet

Kommer Ni ihåg politikerna som tvingades be om ursäkt för att de påtalade att tiggeriet var organiserat? Saken är ju den att man med någon form av logik fattar att så är fallet om det helt plötsligt dräller in en massa tiggare från samma land. Men när det begav sig vilket var givetvis före valet var det inte PK att påstå att det var yrkestiggare eller att det var organiserat. Vi skulle liksom bara tycka synd om dessa människor och hjälpa dem på olika sätt, i ett fall vet jag att Uppsala kommun ordnade boende till dem eftersom det var barn inblandade. Sannolikt har det skett i flera kommuner. Men före valet hette det ”EU-migranter”. Man blir imponerad över vad Statens Tankesmedja för Politisk Korrekthet (STPK), kan hitta på. Yrkestiggande zigenare från Rumänien inte PK. EU-migranter, med ett tycka-synd-om komplex ska det vara. Före valet var det en historia, nu är det en annan i DN.
Men eftersom jag varit med ett tag, minns jag ännu min fars ord. Han talade om att i fattiga länder fanns det tiggare. Ganska logiskt faktiskt, och i skuggan av folkhemmet. Att det skulle finnas tiggare på gatorna i Sverige var för mig otänkbart. Jag hade faktiskt inte sett några sådana förrän jag såg sådana i Bangkok för många år sedan.
En annan notering är att SvD på denna länk publicerar en text av Merit Wager. Hon vet vad hon pratar om, och det har på nätet länge ifrågasatts hur gamla ”flyktingbarnen” är och Merit har en blogg som är riktigt skrämmande läsning på hur hela systemet har falerat.
Men igen, visst är det förvånande vad man kan publicera och börja diskutera efter ett val? Dessa två saker var ren tabu för några veckor sedan och de stora tidningsjättarna skulle aldrig ha publicerat dem före valet. När det gäller tiggarna fick politiker göra avbön om de påstod att det var organiserat, vilket det uppenbarligen är och flyktingbarnen som regel ljuger om ålder, har tappat alla papper, och sedan hittar halva av den tidigare helt försvunna släkten veckan efter man fått PUT är ju en ren händelse som är oootroligt osannolik. Men som sagt rena regeln.
Nu har den nya regeringen även kommit med att man ska se över vinsterna i vårdcirkusen och vad beträffar privata skolor. Men tänk vad konstigt…inte ett ljud om flyktingindustrin där privata företag tjänar stokovan på att fixa asylboenden? Man kan ju liksom inte skylla på den tidigare regeringen eftersom man röstat för allt ”flyktingmottagande” och med den tidigare regeringen. Vidare skulle det bli en ren katastrof om de privata företagen drar sig ur och börjar sälja fastigheterna till andra verksamheter och slutar med att ta hand om ”flyktingar”.
Så därför stoppar man huvudet i sanden. Kanske dags för SD att ta upp detta i riksdagen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dom tillät dessutom kommentarer!

Ulmerkotten sa...

Jaha, det var ju en miss. Kanske något man glömde bort.
Men man har väl Interaktiv Säkerhet AB i Varberg som rensar alla kommentarer som inte är PK, så kommer något "opassande" in raderas det illa kvickt. Givetvis även om det följer all kommenteringsregler, och är relevant. Jag har sedan länge insett att det inte är mödan värt att kommentera i tidningar,