tisdag 24 februari 2015

Grävargruppen och Researchgruppen

Den här artikeln på Avpixlat är lite kul. Flashback har utsett Expressens ”grävargrupp” och Researchgruppen till ”Årets yttrandefrihetsmotståndare”. De vann men nästan 50% av alla röster och var solklara vinnare.

Det är inte svårt att fatta att de blev vinnare, förhoppningsvis av en rulle silvertejp de kan tejpa över munnen för sin skandalösa lögnjournalistik som inte hör hemma i ett demokratiskt land. Det dessa personer ägnat sig åt är i min bok rent brottsligt på många sätt.
Researchgruppen är alltså ett gäng med vänsterextremistiskt och brottsligt förflutet. Vilka som betalar deras verksamhet och löner kan man bara gissa. Sedan kopplar man ihop dessa med Expressens skandaljournalistik, och vips en "guldspade", som må föras upp i lämplig självfunnen kavitet under bältet

Researchgruppen ägnar sig alltså av olaga dataintrång för att göra kopplingar mellan mailadresser i Disqus, och nätidentiteter. Sedan snokar man reda på vilka personer som ligger bakom med mailadresser, och säljer detta till Expressen som skickar ut sin ”grävargrupp" som uppenbarligen inte har någon som helst aning om pressetik eller ens lagen, och man åker ut och filmar personer med dold kamera i deras hem, vilket är ett uppenbart hemfridsbrott. Dessa filmer lägger man ut på internet. I vissa fall använder man sig av saker skrivna på Disqus, men förvanskar det som skrivits för att på så sätt kunna utmåla offren som näthatare, emedan ursprungstexterna och meningen är en helt annan. Avsikten är att utmåla påhittade rasister, näthat och kunna skapa så stora skandalrubriker som möjligt.

Jag anser att detta handlande är direkt olagligt och ett rent hot mot demokrati som värnar om människors yttrandefrihet. Dessutom har man i en av landets största (skandal-) tidningar uppenbarligen ljugit och brutit mot lagen och vidare åsidosatt allt vad pressetik heter. De drabbade har givetvis ingen chans till genmäle, korrekturläsning eller ens försvara sig rent juridiskt. Vem kan stämma Expressen på en privatekonomi?
Så här är en bild på när Expressens "grävargrupp" firar med vänsterextremisterna Researchgruppen för att de vunnit Guldspaden som expressen stoltserar med på sin förstasida.
...och här de stolta pristagarna:
I min bok om demokrati hade de suttit bakom galler för ett antal brott, men i detta land belönas man uppenbarligen för olagliga dataintrång och regelrätta lögner för falska skandalavslöjanden, hemfridsbrott och regelrätta lögner i en av landets största tabloider. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,

Du som får detta mejl tillhör på något sätt alternativmedia/alternativblogg eller "liknande".

Detta e-mail har skickats till ca 100 olika personer. Jag har dock valt att skicka som "hemlig kopia" så att ingen kan se vilka som har fått detta till sig.

Det finns en sida som automatiskt i realtid scannar av all media (med extremt få undantag) i hela Sverige utifrån över 1200 nyckelord som är relevanta för de som agerar inom områdena alternativmedia/alternativbloggar eller liknande.

Det är inte min egen sida (och jag känner inte den som skapat sidan) men jag ser en stor potential i sidan och har därför på ideell basis kontaktat den som skapat sidan och hjälpt till att utveckla den vidare. Det är jag som ligger bakom att sidan scannar över 1000 källor och att det finns över 1200 nyckelord som scannar av hela Sveriges media. För er som sett sidan tidigare så har det skett en massiv uppgradering i jämförelse mot tidigare!

Detta ger en unik möjlighet för alternativmedia och alternativbloggare och andra som vill följa med i debatten att få en översikt över det som föregår i gammelmedia.

Vad vill jag åstadkomma med detta mejl?
Jag vill enbart informera om att...
1. Du kan själv få unik överblick över svensk media i realtid
2. Du kan via alternativmedia vidareförmedla denna kunskap till fler svenskar!
3. Du kan eventuellt länka till denna sida från din hemsida så att fler får vetskap om sidan. / Du kan berätta för fler om sidan.

Detta är absolut inte meningen att skapa ekonomisk vinst vare sig för mig eller för den som skapat sidan. Vi gör detta enbart för att fler på ett effektivt sätt ska förmedla vidare budskapet till svenska folket.

Vi är inte alls lika mäktiga som de stora mediehusen men tillsammans kan vi åstadkomma mycket. Desto fler som kan inhämta och sprida relevanta nyheter på ett enkelt och effektivt sätt, desto bättre!

Det minsta ni kan göra är alltså att använda materialet och sprida det vidare!

Sidan kan nås på:
http://www.kimmoa.se/as/nat

Om ni inte känner till sidan sen tidigare så kan ni för säkerhets skull skriva i adressen själva (eller googla på sidan) för att se att länken är pålitlig!
Jag har absolut inget ont uppsåt och det kommer ni se när ni går in på sidan.

Utöver detta finns även en sammanställning som scannar av all alternativmedia i hela Sverige på en enda sida. Det är en salig blandning av källor med en rad olika ideologier med den enda gemensamma nämnaren att man ger en alternativ bild. Jag står personligen inte för alla dessa åsikter som alla dessa olika källor förmedlar men det ger även en fantastiskt överblick över all alternativmedia i hela Sverige på en enda sida.

Sidan kan nås på:
http://www.kimmoa.se/rn/


Jag skickar dagligen massvis med länktips om olika relevanta nyheter från framförallt http://www.kimmoa.se/as/nat till de två största alternativmedierna, Fria Tider och Avpixlat, men tror att det finns fler som vill ta del av dessa nyheter och här kan ni på eget bevåg få massvis med relevanta tips bara genom att dagligen besöka denna sida. Vi behöver bli fler som sprider ordet. Länka gärna även till denna sida från din hemsida om möjligt så att fler vet om att den existerar.


Med vänliga hälsningar

Kalle Andersson (som egentligen heter något helt annat men som inte använder mitt riktiga namn i "DDR-Sverige")