söndag 22 februari 2015

Kattsandskatt

Avfall Sverige är en branschorganisation för de företag som sysslar med avfall och sopor. Så det är klart att när man får något man inte tjänar pengar på är det inte bra. Eftersom man nu eldar upp soporna och på så sätt får energi ska alla sopor vara uppeldningsbara. För några dagar sedan kunde vi läsa att man importerar massor med sopor för att elda upp dem, och siffran 6.6 miljoner ton/år nämndes, som jag skrev om för någon vecka sedan.

Men nu har man tydligen upptäckt att kattsand inte brinner och man inte får någon energi från det, och då gäller det givetvis att utmåla kattägarna som miljöbovar. Ärligt talat, hur miljöförstörande är kattsand, d.v.s. lera? Visst, det brinner inte och skapar därmed inte koldioxid. Det gör däremot importerad plast, och den stora skillnaden är alltså att företagen under Avfall Sverige alltså inte tjänar pengar på kattsand.

Alltså blev kattägarna miljöbovar som man kan läsa i
denna artikel och blåstes upp av SVT bara för att sopföretagen inte tjänar pengar på kattsand. Givetvis skulle sopföretagen gilla om man ersatte kattsanden med någon som var eldningsbart och därför föreslår man sådana alternativ. Men som sagt; lera är mig veterligt inte på något sätt miljöförstörande.
Nu väntar vi bara på att någon miljöpartist ska föreslå en speciell skatt på kattsand för att det inte kan eldas och skapa koldioxid. Alltså partiet som sitter i regeringen och inte invänder mot att vi importerar miljontals ton sopor för förbränning till koldioxid, samtidigt som man vurmar för att vi måste minska våra utsläpp av koldioxid.

Inga kommentarer: