söndag 8 februari 2015

Trolöshet mot huvudman/Bedrägeri

Folkpartiet har under historiens gång varit historiens kappvändare. Man kanske kan klassa dem so ett parti som liksom bara finns för de som känner sig piskade att rösta, men ändå inte vet vilka de ska rösta på. De är kända för att kunna samarbeta med alla för att få vandra i maktens korridorer eftersom deras politiska profil är amöbabetonad och formar sig efter omgivningen. Man tror man kan snacka sig ur allt och valperioden 2006 till 2014 med Björklund som utbildningsminister 2007-2014 är ett typexempel. Under hela denna period dalade skolresultaten i varenda Pisastudie men det kunde Björklund snacka sig ur. Vanligtvis var det så att de kraftfulla åtgärder man satt in skulle få effekt och det vara bara att vänta lite till…och lite till..o.s.v. Men Björklund hade givetvis aldrig fel, och folkpartiets väljare följde som åsnan efter moroten.

Men när det gäller invandringspolitiken är det idag samma sak, som det har varit de senaste åren och Björklund backar inte en millimeter från att det är personer med ”flyktingskäl” som kommer till detta land trots att det är uppenbart att de låtit sig smugglas hit av människosmugglare. Så enligt honom och som man kan läsa i
denna artikel finns inget tak för hur många hitsmugglade lycksökare som behöver försörjas, för att inte nämna alla deras anhöriga som kommer som ett brev på posten efter att man beviljat PUT.

Men trots att man tappert försökt sopa denna fråga under mattan, börjar folk vakna och några folkpartister har sent vaknat och fattat att det inte är raketforskare som kommer hit, och att vi inte varken vill eller kan ta emot den förväntade strömmen av lycksökare som vill bli försörjda (
länk). Även om det så vore raketforskare finns det inte jobb för dem, men som vanligt lever politikerna i någon konstig verklighetsfrämmande bubbla i vilken det är just de som skapar arbeten. Vad man inte nämner är kostnaderna och problemen, men det är helt enkelt så att med en stor arbetslöshet och akut bostadsbrist kan vem som helst fatta konsekvensen av att släppa in runt 100.000 lycksökare varje år, i synnerhet som vi redan har världens näst högsta skattetryck. En invandare har lärt sig ta hand om en annan, vad är nettot? Två personer som behöver mat, försörjning och logi med skattemedel. Är det produktivt arbete som Sverige kan sälja produkter med på världsmarknaden?

Kommunerna börjar protestera vilt och svaret är givetvis att alla kommuner måste ”solidariskt” ta emot de s.k. flyktingar som rikspolitikerna släpper in. Alltså kommer man flytta fokus till de ansvarsfulla kommuner som inte vill bli översållade med ”flyktingar” som Nacka eller Danderyd. De kommer att hängas ut som osolidariska och ”ställer inte upp…allas vårt ansvar” och annat svammel. Egentligen är det precis tvärt om, dessa kommuner ställer upp för att ta bästa möjliga ansvar för sina kommuninnevånare, vilket är deras demokratiska skyldighet och fulla rätt enligt grundlagen.
Men det börjar knaka och allt från medborgare (exempelartikel), till kommunalpolitiker och enskilda riksdagsmän har börjat inse vansinnet i den förda politiken. Det är bara en ren tidsfråga innan det både blir mycket värre och till och med de högsta politikerna som envist kramar den förda migrationspolitiken med floskler, kommer att tvingas krypa till korset. Svammel om lite integrationsproblem och att man måste satsa just på integration är rent larvigt av flera skäl. För det första finns lagen om eget boende (EBO), vilket innebär att de som kommer till detta land bosätter sig med just landsmän eller från samma område eller med samma kulturella bakgrund och religion. Detta är givetvis direkt hämmande på integration och skapar autonoma områden baserat på nämnda faktorer. En annan faktor är att man har just vad som kallas för utanförskapsområden, där just segregation och problem är rena kännetecken. Allt från bilbräder till ren gängkriminalitet med mord och bomber inkluderat. Våldtäkter gäller det i synnerhet at dölja, så att de fyra som nu anklagas för våldtäkten på finlandsbåten som begicks för några dagar sedan var somaliska medborgare nämns givetvis inte i pressen.
Vidare kan man läsa att en dam, 88 år gammal, skulle tvingas att betala mer för sitt älderboende än hon får i pension (
länk).
Det finns egentligen bara två saker man kan rubricera den migrationspolitik som bedrivs som; "trolöshet mot huvudman", eftersom man tar medborgarnas pengar och ljuger för dem om behov och döljer fakta. Alternativt; rent bedrägeri, och ovanpå detta är man ju skyldig att betala skatt, alltså de som begår rent bedräglig verksamhet tvingar sig till pengarna.

Inga kommentarer: