söndag 15 februari 2015

Inte överraskad

Varför är jag inte överraskad av det som hände i Köpenhamn? Vi har sett ett flertal liknande dåd tidigare, och det är bara så att man bytt taktik från storskaliga bombangrepp med ett flertal personer inblandade, till att låta enskilda personer utföra handlingar. Det är ju en helt logisk utveckling eftersom det blivit allt svårare att dra igång operationer som skedde med WTC, på Bali eller i London. Ju fler som är inblandade ju större är givetvis risken att säkerhetstjänster får nys om dem och alltså kan stoppa dem. Svaret är då att låta enskilda personer utföra olika dåd, där de med stor sannolikhet själva blir dödade. Precis som i Köpenhamn. Inga följbara spår finns kvar men mönstret är uppenbart om man tittar tillbaka historiskt. Det råder alltså inga som helst tvivel på att man har en plan man följer och anpassar sig till läget.

Samtidigt skriver
DN som ledare att vi måste vara starka och stå upp för människan rätt att uttrycka sig och det demokratiska samhället. Men för att förhindra att sådana här saker krävs precis motsatsen av många krafter; mer övervakning, samkörning av databaser, gränskontroller, utbyte av information mellan länder, registrering av flygresor och inskränkningar av den personliga integriteten på olika sätt.
Alltså rent fundamentala rättigheter som nu ifrågasätts i den heliga kampen mot terrorism.
 
Naiva människor kanske kommer att tro att alla inskränkningar i personlig integritet och övervakning kan legaliseras med svammel om ”…har man bara rent mjöl i påsen” eller ”för din egen skull…”. Eller kanske ställer man sig frågan varför man ska ”provocera” muslimer med texter eller konst som de kan uppleva som stötande? På denna fråga finns ett mycket bra svar; av den enkla anledningen att vi har demokrati och yttrandefrihet samt att man måste ha rätten att ifrågasätta eller kritisera allt man finner fel. Detta inkluderar även förlöjligande eller ren ironi som i fallet Charlie Hebdo, eller Vilks konst.

Nu är det helt enkelt så att just islam har förutom alla begångna terroristattentat, fanatiska rörelser som IS, Al-Shabaab, Al-Qaida, Boko Haram m.fl. rena vansinnigheter som är i direkt strid med det moderna västerländska samhället. Det är ingen motivering att kalla det för religion. En dumhet är en dumhet och den ska man ha rätt att kritisera, ifrågasätta eller ironisera. Det får inte finnas någon immunitet från kritik för att det heter religion.
Men ifrågasätter man islam får man det nysvenska och påhittade ordet ”islamofob” som tillmäle. Ursäkta, men en fobi är en omotiverad och överdriven skräck för något. Kan någon mot bakgrunden av alla terrordåd som skett och det som nu hänt i Köpenhamn påstå att det finns något överdrivet eller omotiverat i den demokratiska rätten av att ifrågasätta rena dumheter? Eller kanske är det så att man får stå ut med lite mord, bomber och skottlossningar i ett mångkulturellt paradis? Kan vi påstå att det handlar om integration, och att vi måste bli bättre (satsa mer skattepengar) på just detta kanske alla problem löser sig, och vi kan alla vara en stor familj som sjunger ”We shall overcome”.
Ursäkta, men jag tror inte på denna lösning. En s.k. religion som menar att en skrift från 600-talet ska vara lag idag är inte integrerbar det är bara att fatta. I synnerhet som det står i denna skrift att det är en god gärning att döda så många otrogna man kan, och man kommer till himlen om man omkommer i processen. Precis som gärningsmannen i Danmark. Han är nu i muslimernas himmel och har följt profetens heliga skrift.

4 kommentarer:

elina sa...

Jag tror inte heller på den lösningen. Problemet är att Staten tvingar oss till den med usel resultat.

Anonym sa...

Mångkultur är per definition fullständigt feltänkt.

Varifrån kommer flyktingar, kommer de från hyggligt sammanhållna samhällen eller kommer de från samhällen med disparata kulturella inslag?

Svar: Flyktingar kommer från mångkulturella samhällen, något som vi STRÄVAR efter i Sverige.

Hur krokigt kan man egentligen tänka?

Ulmerkotten sa...

Tack för kommentarerna!

Mångkultur har aldrig fungerat och kommer inte att fungera. Kanske finns det en liten chans rent kulturellt men definitivt inte om vi blandar in en religion som är uppenbart militant, och så full av rena dumheter att man storknar. Dumheterna ska vi sedan acceptera för att inte kallas för "islamofober", emedan vi egentligen är realister.

Tack! "Islamofob" är alltså inget tillmäle, utan ska ses som smicker av någon som är realist.


Anonym sa...

Islamofil däremot är en beteckning på en person som väldigt lite förstått och dessutom är tämligen faktaresistent.