torsdag 21 maj 2015

En myggfis i motvind

Angående att SD i Sjöbo vill köpa upp alla lokaler som ev. kan bli flyktingförläggningar, sager alltså lokala (s) detta:
Sjöbos socialdemokratiska kommunalråd Cecilia Olsson Carlsson reagerar starkt på förslaget. ”- En av de värsta flyktingkatastroferna i modern tid pågår just nu. Det är obegripligt varför Sjöbo inte skulle vara med och ta ansvar.”, säger hon till tidningen. (länk)
Detta är ett symptomatiskt PK-uttalande, och speglar precis hur sjuklöverns politiker tänker, uttalar sig och agerar. Just därför är det intressant, och jag finner det oerhört naivt.
Hon tror alltså att Sjöbo kan göra någon som helst skillnad för flyktingsituationen i världen eller så vill hon bara vara en myra som ska dra sitt strå till stacken.
Jag vet liksom inte var problemet ligger, kanske har det med det egna samvetet att göra och man kan sova bättre om man tagit emot några s.k. ensamkommande flyktingbarn, ekonomiska migranter eller deras anhöriga.

Men kanske ligger problemet i siffror. När siffror stiger ovanför begreppsvärden smälter de ihop. Vad jag menar är att vi som vanliga medborgare har ingen större begreppsskillnad på 35 miljoner och 35 miljarder, båda siffrorna är mycket större än belopp och siffror vi vanligtvis rör oss med och allt blir i en obestämbar grå area som bara blir mycket eller massor.
Detsamma gäller Sverige som land. Man måste fatta hur litet detta land är och hur få medborgare vi har. Men gör man inte det kan man tro att vi kan göra någon som helst skillnad när det gäller flyktingar och flyktingkatastrofer. Det bästa vi kan göra är att spendera de pengar vi allokerar till bistånd så klokt som möjligt. Vi tar alltså emot 1.900 kvotflyktingar per år, det är riktiga flyktingar som kommer från flyktingläger.

Men det mest bisarra i historien är att av de som kommer till detta land är minst 90% ekonomiska lycksökare som bara kommer hit för en bättre levnadsstandard, inte flyktingar alltså. Siffran 35 miljoner flyktingar i konflikters närområden nämndes för någon dag sedan av UNHCR. Så låt oss nu jämföra siffrorna lite; du har 1.900 kr. Till försäljning är en gigantisk lyxvilla i Djursholm för 35 miljoner. Hur långt kommer du med de pengar du har? Liknelsen kanske inte är den bästa, men den ger en bild av att den skillnad vi gör är en myggfis i motvind.
Så det ter sig minst sagt lite larvigt när en socialdemokrat tror att den skillnad Sjöbo kan göra skulle betyda ett vitten. Detta i synnerhet som hennes parti menar att man ska flytta pengar från den riktiga flyktinghjälpen på plats i flyktingläger, till att ta hand om de ekonomiska lycksökarna som landet överöses med p.g.a. den vansinniga och naiva migrationspolitiken.
Vidare kan man notera att socialdemokraterna i Stockholm vill ta hand om och vårda just den kategori av idioter som är med och skapar flyktingar (länk), som att man tror att man har att göra med lite missanpassade tonåringar. Man menar alltså att dessa ska återanpassas, till konstnad av en massa skattepengar och förturer givetvis.

Inga kommentarer: