lördag 2 maj 2015

Snabbspår ur Sverige

Ylva Johansson talade tydligen i Malmö 1:a maj. Hon menade att nyanlända invandrare ska få något form av ”snabbspår” i på arbetsmarknaden (länk). Desperationen stiger och dumheterna blir bara värre. Man inser att man bara späder på arbetslösheten med varenda ekonomisk lycksökare (nysvenska: migrant) som kommer till detta land. Vi har alltså hög arbetslöshet, enligt Ekonomifakta (länk), 8%, och en ungdomsarbetslöshet på 23.9% (mars -2015).
Nu ska man dock veta att en stor del av arbetslösheten döljs genom praktikplatser, utbildningar och arbetsmarknadspolitiska åtgärder varför siffrorna inte återspeglar den verkliga arbetslösheten.
Det står alltså ganska klart att vi inte behöver fler personer som går arbetslösa. Detta oavsett om de är högutbildade eller ej. Men ovanpå detta handlar detta alltså om personer som kommer från länder som Somalia, Etiopien, Afghanistan, MENA, Syrien och Irak vilket innebär att den stora majoriteten, och deras anhöriga, sannolikt inte alls är så högutbildade som man vill ge skenet av.
Men om man nu plockar in alla dessa personer, och ”validerar” deras kunskap och blixtundervisar dem i svenska leder det bara till två saker; för det första att någon svensk blir arbetslös eftersom det inte finns mer än en viss mängd arbeten. Ånyo, politiker skapar inte ett enda arbete, och i det exempel Ylva Johansson ger blir det så att en svensk läkare/sjuksköterska blir arbetslös. Vi behöver inte mer än en viss mängd personer i varje yrkeskategori om inte behovet för just denna kategori ökar. Behovet av läkare ökar inte för att vi får fler läkare i landet.
Men för det andra leder socialdemokraternas politik till är lönedumpningar, och ju fler som finns på marknaden arbetslösa och med efterfrågad utbildning, ju mer pressas lönerna neråt. Givetvis är det så att socialdemokraterna och fackföreningarna är kompisar, och alltså emotsätter sig inte fackföringarna detta trots att denna politik drabbar deras egna medlemmar.
Men sedan har vi ett ganska nytt fenomen; bemanningsföretag. Egentligen helt värdelösa företag som enbart har en funktion; att gå runt de anställningsregler som finns. De har ingen som helst produktivitet utan tjänar egentligen bara pengar på att tillhandahålla uthyrning av personer på relativt kort tid som max ett år. Skulle deras kunder tycka att arbetet avslutats i förtid kan man med kort varsel friställa personen. Man fungerar alltså i praktiken som en buffert för att undgå lagens anställningsregler och har en massa folk anställda för att hitta personer samt tjäna pengar på uthyrning av arbetskraft. På marknaden finns massor av dessa företag, men det gemensamma de har att de egentligen inte behövs och gör inget som helst produktivt arbete.
Men tillbaka till Johanssons tal; jag ställer mig frågorna; Behöver vi denna arbetskraft? Svaret är nej. Vårdpersonal flyr till andra länder för att få en skälig lön för att koppla till exemplet hon kommer med. Vidare har vi redan mycket hög arbetslöshet.
Behöver vi deras kunskap? Svaret är nej. Det är inga raketforskare som kommer hit, det är ju s.k. flyktingar, vanligtvis från länder med betydligt lägre teknologisk nivå. I den mån vi behöver arbetskraft och just de kunskaper de har skulle jag hålla med. Men mot bakgrunden av den sanslösa invandringspolitik som bedrivs, att vi redan idag har en hög arbetslöshet och sist men inte att förglömma; vi har en mycket stor bostadsbrist.
Eller vad är målet för regeringen och sjuklövern? Vill man återuppliva svensk tekoindustri, kanske varvsindustrin som ska konkurrera enbart med låga lönekostnader på världsmarknaden?
Ärligt talat, jag fattar inte vad man håller på med. Det finns ingen som helst logik, det är inte flyktingar som kommer hit. Vi behöver inte arbetskraften. Vi har stor bostadsbrist. Vi har ett socialt system som går på knäna, ett skolsystem som dalar i varenda Pisastudie, taskiga pensioner, dålig sjukvård, och usel äldrevård. Givetvis har man massor med problem med och i ”utanförskapsområden”, och en kriminalitet som stiger för varje dag. Våldtäkter, bilbränder och skottlossningar är så vanliga att pressen svårligen ens ids skriva om det. Det är ju inga nyheter utan vardag i det nya Sverige.
Samtidigt allokerar regeringen mer av budgeten för hjälp till riktiga flyktingar i konfliktområden till migrationsverket för att de ekonomiska lycksökarna ska få alla sina önskningar och drömmar uppfyllda. Med våra skattepengar givetvis.
Men tack Ylva Johansson, jag vill ha just ett snabbspår; för de 90% av de som kallar sig flyktingar och kommer hit - snabbspår ur mitt land. Vidare för varenda person utan svenskt pass som begått brott som renderat i fängelsestraff, samt de ”svenskar” som åkt tillbaka för att göra jihad med IS och andra terroristorganisationer. Alla dessa ska ha ett ”snabbspår” ur landet. Det behövs ingen ”validering”. De som erhållit svensk medborgarskap på felaktiga grunder ska bli av med det, och kraven för att bli svensk medborgare ska skärpas med väl definierade krav, baserat på kunskaper i svenska, tid i landet, och hur Sverige fungerar, samt laglydighet.

Inga kommentarer: