måndag 4 maj 2015

Indianer och cowboys är ute

Det är liksom lite tragikomiskt att Mona Sahlin plötsligt vaknat när hon upptäckt att barn på dagis leker IS (länk). Tänk, i första läget var allt ”berikande” och hon uttalade att ”…vi har bara Midsommar och sådana töntiga saker.”. Naiviteten var PK och alla influenser, seder, bruk, kulturer och religioner skulle accepteras och tillföra oss svenskar något. Det var dock oklart vad det innebar.
Sedan kom hedersmord. Av någon konstig anledning var de inte accepterbara och trots berikningen insåg alla att det inte var tolererbart att mörda. Man hamnade alltså och helt plötsligt i en sax och att mörda kvinnor var inte ok, emedan att förnedra dem och anse att de har ett mindre värde som islam och koranen anger var helt ok. Men eftersom nu allt som tillhör en s.k. religion har någon form av fribrev har man valt att se mellan fingrarna på muslimsk kvinnosyn. I stort sett allt som inte strider alltför mycket mot svensk lag är alltså accepterbart enligt politikerna, helt oavsett hur korkat det är. Halalslakt är ett annat exempel som uppenbarligen strider mot svensk lag, men det ser man mellan fingrarna med eftersom det är just religion.

Men nu med en massa personer som kommit hit som flyktingar och som sedan återvänder till just det område de flytt från för att kriga för IS, står man handfallen. Jag vill minnas att just Mona Sahlin menade att dessa personer även var någon form av offer för militant islamism. Eller varför inte en utväg för stackars missförstådda i "utanförskap" (
länk)?

Problemet med undfallenheten är att det inte är vi som bestämmer var gränsen går. Det står i klartext i koranen att en god muslim ska döda så många otrogna som möjligt, och den som omkommer kommer till muslimernas himmel. Alltså, är det vi, politikerna eller vår lagstiftning som drar gränsen för vad som är acceptabelt i detta land. Eller ska vi naivt anse att allt är berikande och acceptera att de som kommer till detta land har rätt att göra som de vill här, och vi ska ta hänsyn till alla omotiverade konstigheter och rena dumheter som inte hör hemma i et modernt västerländskt samhälle baserade på en bok som är 1400-år gammal?
 
Var ska vi dra gränsen och vad är problemet? Svaret är självklart. Problemet heter islam. Ju mer vi accepterar islam ju större problem har och får vi. Är det förvånande att barnen på dagis leker IS? Det borde det inte vara om du är PK, det är precis en direkt följd av den naiva politik som förts de senaste åren.
 
Vi lekte indianer och cowboys, nu är det kristna och IS som gäller på dagis.

Inga kommentarer: