söndag 31 maj 2015

Jag är inte rasist

Tänk att det ska vara så förbaskat svårt för sjuklöverns politiker att förstå. Ok, jag tjatar, men det verkar vara någon form av blockering i huvudet på sjuklöverns politiker som gör att de inte ens fattar den simplaste logik. Därför nödgas jag ta det ännu en gång, i en uppenbarligen fåfäng förhoppning att förklara en mycket enkel och fundamental sak. Det känns som att ha med småskolebarn att göra och inte personer som styr detta land, men så illa är det faktiskt.
Finansminister Magdalena Andersson är uppenbarligen en av alla de som inte fattar vad det handlar om vilket man kan läsa om i denna artikel.
Alltså; Migrationspolitik är en sak. Rasism, främlingsfientlighet och många andra saker något helt annat.
För att man vill ha en fungerande migrationspolitik innebär det inte att man är rasist, främlingsfientlig eller något annat. Vi är ett litet land och kan helt enkelt inte lösa alla världsproblem eller ta emot en del av världens alla riktiga flyktingar om vi ens ville. Jag skrev för ett tag sedan om att UNHCR uppskattar att det finns runt 35 miljoner riktiga flyktingar i världen. Men knutpunkten är att rasism handlar om att man anser personer mindre värda baserat på deras ursprung. I synnerhet om man baserar sina åsikter på hårfärg, hudfärg ansiktsform eller andra saker. Men där går gränsen för ren rasism i ordets bemärkelse. Det innebär alltså att man anser att olika människoraser har olika värde. Det paradoxala i hela historien är att just socialdemokraterna var det parti som var mest rent rasistiskt under hela efterkrigstiden, och minst 60.000 personer steriliserades på rent rasistiska grunder under socialdemokratiska regeringar.

Men migrationspolitik är något helt annat. Det handlar om mängden flyktingar vi kan och vill ta emot i detta land. Det är alltså helt oavhängigt om personerna i fråga kommer från USA, Eritrea, Norge, Afghanistan eller Finland. Om man tog alla personer som ansöker om asyl till detta land och beviljade PUT baserat på hudfärg, hårfärg, ansiktsform eller andra rent rasistiska parametrar vore det ren rasism.
Det gör vi nu givetvis inte, och att kritisera mängden personer detta land kan och bör ta emot som flyktingar, samt de asylskäl de anför är något helt annat. Då handlar det om en hel rad andra parametrar, och i synnerhet både om personerna är flyktingar eller ej, vidare om vår bostadsmarknad samt arbetsmarknad. Till detta har vi en hel rad andra fenomen som ej heller är rasistiskt relaterade men dock följdverkningar av den migrationspolitik som bedrivits och bedrivs. Med detta avser jag t.ex. s.k. utanförskapsområden, gängkriminalitet, våldtäkter, och enorma kostnader både för staten samt kommuner.
Men givetvis är det så att personer från främmande kulturer, ofta med låg utbildning, som inte kan ett ord svenska, och med andra religioner och värderingsgrunder är mer svårintegrerade i det svenska samhället. Alltså inte på något sätt kopplat till rasism, och samma problem som skulle uppstå för oss svenskar om vi var flyktingar i Kina.
Magdalena Andersson missbrukar alltså ordet rasism, eller kanske har hon inte ens fattat skillnaden mellan rasism och migrationspolitik. Men detta är alltså symptomatiskt för sjuklöverns politiker, man döljer problem och kostnader samtidigt som man både skönmålar ”berikning”, hittar ständigt på nysvenska ord och svartmålar alla gärna med generaliseringar, som kritiserar den migrationspolitik som bedrivs.
Jag har under åren arbetat i många kulturer, med olika människor från olika länder, varit invandrare och mycket annat.  Jag är inte rasist. Men jag är svensk och realist. Så kalla mig för främlingsfientlig eller hitta på fler nysvenska epitet om ni vill, jag struntar blankt i dem emedan jag anser att svensk migrationspolitik är en ren katastrof till stor skada för Sverige.

3 kommentarer:

Anonym sa...

För mig har människor jag känner mig mer besläktad med ett högre värde än människor jag känner mig mindre besläktad med. Jag tror att det är naturligt och att de flesta människor känner så. Och jag tycker att bloggarens attityd här är absurd.
/E

Ulmerkotten sa...

Givetvis har alla "nära och kära" som man värdesätter högre än okända människor. Det finner jag inte alls konstigt. Men det jag skrev om handlar om hur vi agerar som land och migrationspolitik. Idag får man en stämpel i pannan som "rasist" eller mjukisvarianten "främlingsfientlig" om man inte instämmer i den sanslösa migrationspolitiken.
Alltså måste man fatta vad rasism är och migrationspolitik. Man kan tycka migrationspolitiken är vansinnig utan att vara rasist. Det är inte alls absurt utan en ren realitet i dagens Sverige.

Anonym sa...

Sverige är ett land på väg mot stora problem (nysvenska är: utmaningar). När de som är unga nu och de som blir våra nästa generationer blir äldre är inte Sverige ett sammanhållet land. Sverige kommer att bli segregerat, fragmentiserat, polariserat och fyllt av dödliga motstridigheter. Så ser det ut i många andra länder idag, framför allt i Mellanöstern. Vem och vilka har tagit oss med på en resa ingen vill göra?