fredag 8 maj 2015

Naiviteten och dumheterna fortsätter

Anna Kinberg Batra hade ju en presskonferens med anledning av att man ville hitta på nya saker för att komma till tals med integrationsproblem. Det var alltså de ”nya moderaterna” igen som kom med förslag. Det är inte första gången de senaste åren som olika partier kommer med liknande saker, och det är lite hackat och malet men i stället för att angripa grundproblemet som är en alldeles för stor invandring och i synnerhet från länder med lägre utbildningsnivåer, andra kulturer, värderingar och andra religioner, försöker man med olika lapptäcken bestående av olika lappar täcka över problemen. Det är som om någon har en allvarlig sjukdom som är allom uppenbar, försöka lindra denna med olika huskurer utan att bota själva sjukdomen. Det är dessutom ren tabu att ens nämna sjukdomen och ännu mer tabu att föreslå rena botemedel. Symptomen patienten har ska även dessa döljas och negligeras.
Men i det man presenterade idag framstår två riktiga dumheter. För det första att man pratar om rätten till asyl. Självklart är det så att den som flyr har rätt att söka asyl. Men problemet är att det är i stort sett bara de s.k. kvotflyktingarna som kommer till Sverige som är riktiga flyktingar, resten är ekonomiska migranter som enbart är ute efter en bättre levnadsstandard, och de senare är minst 90% av de som kommer till Sverige. Att som moderaterna nu gör, komma med påståendet att alla ska ha rätt till asylprövning är riktigt, men en person som avsiktligen låtit sig smugglas hundratals mil, från en annan världsdel, och över dussintalet gränser kan per definition inte vara flykting. Det är en ekonomisk lycksökare inget annat. Dessutom är det givetvis så att genom att ha den naiva inställningen som sjuklöverns politiker har och har haft understödjer man just denna människosmuggling. Konsekvenserna är förutom stora belopp i människosmugglarnas fickor, givetvis även flera tusen drunknade i Medelhavet.

Det andra problemet är att man skyller på att andra länder inom EU inte ”tar sitt ansvar”. Det är just vad de gör, de länder som sedan länge insett att det pågår en organiserad människosmuggling av personer som enbart är ute efter en bättre levnadsstandard för sig och sina anhöriga. De tar sitt ansvar för sitt land och har insett att det både rör sig om ekonomisk migration samt att dessa ”migranter” medför mycket stora kostnader och även problem. Att då som svensk politiker som Kinberg Batra gör, och med facit av dagliga skottlossningar, problem på flyktingförläggningar, gängkriminalitet, våldtäkter och mycket annat man sopar under mattan snacka om att det är ”integrationsproblem” som kräver större satsningar på utanförskapsområden, och ”utsatta”, är minst sagt naivt. Min kommentar är just att de politiker som i andra länder inom EU just har insett att man blir utnyttjade av flyktingsmugglare och ekonomiska migranter, och därför har en mycket begränsad invandring är just de som tar sitt ansvar. Nya moderaterna och hela sjuklövern gör det inte. Sverige är ett typiskt varnande exempel för andra länder, i synnerhet inom EU.
Men så finns det riktiga flyktingar. I denna artikel kan man läsa att de är runt 35 miljoner som befinner sig i konflikters närområden. Kanske i flyktingläger och har flytt desperat. Nu har vi alltså en regering som vill lägga 25% av det man skulle rädda liv med i konflikters närområden, på att i stället betala inkvarteringar till ockerpris av de ekonomiska lycksökare som lyckats smuggla sig hit. Skattepengarna hamnar sedan i företag som snabbt insett att kommuner betalar i stort sett vad som helst för inkvartering av de ekonomiska ”migranterna”. Givetvis som en ren följd av en rent havererad migrationspolitik, och som även ”nya moderaterna” tycks försvara.
Fredrik Reinfeldt snackade om att vi ska ”öppna våra hjärtan”. Han menade egentligen stäng era hjärtan för riktiga flyktingar, men öppna plånboken för de ekonomiska lycksökare som smugglat sig hit.

Inga kommentarer: