lördag 14 november 2015

Gemensam nämnare?

Så nu har det hänt igen. Muslimska terrorister har slagit till och mördat en massa oskyldiga. När ska man i västerlandet fatta att islam är en krigisk religion? Hur många oskyldiga ska behöva dö innan man agerar mot pudelns kärna som är just islam?
Det står i klartext i koranen att alla otrogna ska dödas, och att den som själv dödas i processen kommer till himlen. Kan det bli tydligare?

Det är förbannat naivt att tro att någon form av fredlig samexistens med islam och andra religioner är möjlig. Ju mer bokstavstolkande muslimer är, ju större är risken för rena terrorister.

Förutom detta har man ett antal rena dumheter som går direkt emot demokrati och människovärde. Så ordet religion, och när man skrev att alla människor har rätt till sin religion var baserat på att religioner var fredliga, och mig veterligt är alla religioner utom islam fredliga.

Kopplingarna mellan nazism och islam är ganska uppenbara. Nazism ville utrota alla mindervärdiga folkgrupper för att skapa en rent arisk värld. Islam vill utrota alla som inte är muslimer.

Nu kanske man kan skylla detta på IS, som åxå tagit på sig ansvaret. Men det är sekundärt; problemet är just islam och inte det faktum att det finns muslimer som bokstavstolkar koranen och kallar sig IS.

Nu kommer man skylla detta på IS, och ropa efter militära angrepp på IS, men det kommer inte att lösa problemet. Frankrike kommer sannolikt sätta in kraftiga luftangrepp på IS.
Samtidigt är det givetvis så att den absoluta majoriteten muslimer inte alls är terrorister eller potentiella sådana, och vi kommer att få höra en massa beklaganden, men man kommer inte göra ett dyft. Det är ju lite konstigt eftersom man tycker att dessa militanta extremister förstör för den stora majoriteten fredliga muslimer. Det borde alltså ligga i den sistnämnda kategorins intresse att sätta stopp för de militanta extremisterna. Men det har inte skett och kommer inte att ske. Man beklagar lite mjäkigt men agerar inte. Det finns en mycket enkel anledning; det står bokstavligen i koranen att det är en god gärning att döda otrogna, alltså kan man inte gå mot koranen om man är muslim. Men beklaga lite kan man ju alltid göra.

Här i Sverige har vi ju varit relativt förskonade, och man hoppas lite lamt på att SÄPO kan kunna förhindra terrorbrott innan de händer. Logiken fallerar, det är alltså som att hitta brottslingar och kunna lagföra dem innan de begått brott. Kanske är det även så att svenska politiker inte törs agera eftersom det finns så många potentiella terrorister i landet. Om en liten del av dessa skulle tänkas begå terrorbrott, eller är sovande terroristceller, kanske ett kraftigt avståndstagande eller agerande skulle väcka dem till liv. Det är alltså lättare att beklaga lite halvdant och snacka om utanförskap och annat. Att ge sig på pudelns kärna är sannolikt för farligt.
Svenska politiker kallar detta för fegt terroråd och deras tankar går till de drabbade och deras släktingar och anhöriga (länk). En klassiker. Mycket snack men inte ett ord om handling, och man kanske kommer tills slutsatsen att man måste motverka muslimsk terrorism med förbyggande åtgärder eller mer satsningar på SÄPO eller motverka "utanförskap" eller annat tjafs. Att det handlar om muslimer och att botten ligger i islam är sannolikt för farligt och inte PK.

Om jag på denna blogg skulle uppmana till mord på alla muslimer vore det olagligt, och det gör jag verkligen inte. Men spridning av en gammal skrift skriven på 600-talet i arabvärlden, i vilken man uppenbarligen uppmanar till mord på alla som inte är muslimer är i dagens Sverige fullt lagligt. Man tillåter till och med byggandet av moskéer och minareter, och svenska kommuner och företag tar hänsyn till denna gamla och uppenbarligen olagliga skrift. Vad är skillnaden mellan ”Mein Kampf” och koranen?

Det finns en massa terrorklassade organisationer i världen; al-Qaida, al-Shabaab, IS, Hamas, Boko Haram, o.s.v. Vad är den gemensamma nämnaren?

3 kommentarer:

Anonym sa...

As Turkish Prime Minister Erdogan said :

“There is no moderate or immoderate Islam. Islam is Islam and that’s it”

Ulmerkotten sa...

Precis! Det finns ingen islam light, som skulle fungera i ett västerländskt samhälle.
En vidrig kvinnosyn, synen på HBT, de straff man har, och en massa annat grundat antingen på en gammal skrift från 600-talet eller vad imamer tycker borde ha rödflaggats för många år sedan.

Robin Shadowes sa...

Är Margot Wallström en femtekolonnare?

https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FCTxi6BHUEAAAq3I.png&key=sIzO7bSOmf9GPBCBI-d6bg&w=800&h