tisdag 5 april 2016

Toppstyrd propagandaapparat

Att tro att propagandaapparaten inte är toppstyrd är bara naivt. Men konsten är givetvis att hävda att medborgarna får fakta, information och utbildning för att sedan kunna skapa sig en egen uppfattning. Medborgarna tror på så sätt att åsikterna är deras egna som något de står för.

Varför skulle annars alla innehavare av TV-apparater vara skyldiga enligt lag att betala ”licensavgift” till Public Service? Det är ren tur att vi idag inte behöver betala ”licensavgift” för att Public Service valde lägga ut sitt utbud på internet, så att alla med internetuppkoppling skulle tvingas betala ”licensavgift”.
Men visst är det fantastiskt! Alla andra medier i hela världen ägnar sig åt vinklad nyhetsförmedling, medan det enda media i världen som tillhandahåller det svenska medborgare behöver veta är Public Service, med fakta, opartiskhet och information.

Det något märkliga är, att det gör även Nordkoreas motsvarighet, Kubas, Kinas, Vietnams, Venezuelas, och alla andra givetvis. Men även i propaganda är fult, det vill ingen betala för eller ha. Ärligt talat, det finns inte en enda medial nyhetsförmedlingsstation eller program i hela världen som tillstår att man förmedlar propaganda.

Svenska media är av hävd kompis med Palestina sedan 60-talet. Alltså håller man tyst om alla saker där militanta palestinier ställer till mot Israel. Det är ingen nyhet (och kanske deras rättighet). Om palestinierna smugglar in vapen, och skickar raketer mot Israel och civilbefolkning är det inte heller en nyhet. Men när Israel reagerar mot detta, vilket brukar vara vart tionde år ungefär, och går in militärt, blir det helt plötsligt Israel som startar konflikten, och detta rapporteras i svenska media.
Man använder SIDA för att skicka skattepengar till Hamas och Hizbollah. Kanske inte direkt till dessa organisationer men i och med att man har olika ”flumdefinitioner” är det givetvis så att man stöder av FN klassade terroristorganisationer. Detta är ganska olustig läsning om hur svenska skattepengar spenderas (länk). Som bloggare kan man inte annat än frapperas över rent svammel som ” Offentlig förvaltning, demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet, samhällsservice och samhällelig infrastruktur”. Man behöver inte se till att befolkningen får mat eller bostäder, det betalar svenska skattebetalare. Man kan inrikta sig på vapen för att starta nästa konflikt med Israel.
För att inte snacka om den ynka summan 40 miljoner till det flummigaste jag sett: ”flersektorstöd”. Kanske ska man prova i deklarationen att göra ett flummigt avdrag för flersektorstöd, eftersom det funkar som en utgift för SIDA och är fullt legalt att spendera 40 miljoner skattekronor på. Ok, det är ju inget större hål i statsbudgeten men ändå, någon kommun i Sverige kanske skulle vilja ha 40 miljoner till att spendera.

Men åter till propaganda. Det är alltså inget media tar upp eller ifrågasätter. Inte heller får vi någon information om att de två terrorklassade organisationerna har för vana att skicka raketer in i Israel mot civilbefolkning. Om däremot någon palestinier dör i en konflikt eller om Israel går in militärt i Palestina framstår de som aggressionsmakt, när det i själva verket varit så att man tröttnat på att bli provocerad vid gränserna med raketbeskjutning. Detta har upprepat sig ett antal gånger sedan 6-dagarskriget (1967), och det är bara en tidsfråga innan det händer igen.

Alltså; att undanhålla information är ett mycket effektivt sätt att bedriva propaganda, och det finns ingen opartisk nyhetsförmedling i hela världen, så är det bara. För att skapa sig en egen bild bör man alltså söka information via olika informationskanaler.

Att sedan smutskasta media som tillhandahåller den information som inte passar är ett rent lågvattenmärke. Så varför har siter som Avpixlat och Fria Tider fått epitetet ”hatsiter”, samtidigt som man inte klarar av att bemöta det som skrivs där? Mycket enkelt – statens propagandaministerium har bestämt att medborgarna inte bör läsa det som finns på dem. Det är inte bra för medborgarna, rentav farligt, då man inte instämmer i hallelujahkören till stöd för politisk korrekthet. Därav epitet, och en ren kvittens på att det finns ett hemligt propagandaministerium, eller något motsvarande.

Inga kommentarer: