torsdag 28 april 2016

Vem man köper en begagnad bil av.

Jag läste en artikel i DN igår där Löfvén bara svamlar. Det är uppenbart att han inte fattat läget, ljuger och vidare döljer rena fakta med PK-floskler samt skyller på tidigare regering trots att det är hans regering som står för det verkliga debaclet i migrationspolitiken han idag är ansvarig för.
För det första ska man ha klart för sig att staten, landsting och kommuner inte kan skapa ett enda riktigt jobb. Med det sagt vill jag tydligt klargöra att det givetvis är så att arbeten inom den offentliga sektorn behövs. Men det går inte att skapa arbeten inom den privata sektorn genom att Löfvén kommer med politiska åtgärder. Givetvis kan man på sjukhus, i kommuner eller inom staten anställa ett antal nya städare med obefintlig utbildning och betala deras löner för att på så sätt dölja arbetslöshet. De som är arbetslösa kan man tvinga till olika arbetsmarknadsåtgärder och kalla dem praktikanter, eller att de prövar på olika jobb subventionerat av staten. Det finns en stor uppsjö av sådana och alltid lika misslyckade fantasifulla satsningar.
Dessutom är det helt enkelt så att beaktandes den mängd arbeten som finns i låglönejobb, pressas alla löner neråt ju fler som finns på arbetsmarknaden. Att LO-kollektivet accepterar hela denna cirkus är givetvis direkt toppstyrt av regeringen. Medlemmarna kan man strunta i, och därför är det knappast någon
överraskning att en stor del av LO:s medlemmar röstar på SD.
Men nu tar vi Löfvéns uttalanden. ”Det är klart att det behövs en del enkla jobb för dem som har blivit lite till åren och har en väldigt låg utbildning. Då ska vi se till att ordna det. Men det är inte det stora antalet.”. Vaddå behövs enkla jobb? Vi har redan stor arbetslöshet i detta land och en stor ungdomsarbetslöshet. Hallå Löfvén! Hur ska man skaffa ett produktivt arbete till några som både har låg utbildning, inte kan ett ord svenska, kanske ingen engelska, och dessutom ”blivit lite till åren”? Du ska se till att ”ordna det”. Grattis. Vilka produktiva arbeten pratar vi om?
Nästa uttalande av Löfvén: ”- Titta på vilka individerna är. Vi har läkare, sjuksköterskor, ingenjörer, lärare. Sedan har vi några som har en låg utbildning och har blivit till åren men det är en ganska liten grupp.”
Nu är problemet att han kanske borde ha listat vilka yrken eller vilka utbildningar de som smugglats hit egentligen har. Visst, det kanske finns några läkare, ingenjörer, sjuksköterskor, eller lärare och har bra utbildning. Men problemställningen Löfvén tydligen försöker dölja är att majoriteten inte kan ett ord svenska, kanske lite engelska, deras påstådda utbildningar inte går att verifiera samt att den absoluta majoriteten är lågutbildade eller inte platsar på den svenska arbetsmarknaden av olika anledningar och som sagt, ovanpå det har vi redan en stor arbetslöshet. Kanske hade det varit mer korrekt av Löfvén att säga; ”Vi har getherdar, skoputsare, småtjuvar, kameldrivare, islamister (en potentiella terrorister), och några få unga och högutbildade.”
Vidare försöker Löfvén mena att problemet är orsakat av den tidigare regeringen. Det är delvis sant men den sittande har gjort problematiken än värre. Han menar även att detta är något kortsiktigt problem som kan lösas på några år. En liknelse är åsnan och moroten. Du ska alltså ta några steg till och moroten flyttar sig framåt för varje steg du tar – om du är en åsna, och inte ser att moroten redan nu är ganska rutten och att du aldrig kommer få den. Om du inte visste det, har vi idag en stor statsskuld som hela tiden växer. Regeringen avser givetvis att låna upp mer pengar för att kunna finansiera sin migrationspolitik.
Jag skulle givetvis kunna fortsätta med en lång rad av andra problem regeringens (och den förras), politik orsakat när det gäller migrationspolitiken, men man kan ju inte skriva en bok. Detta är bara en blogg.
Skulle du köpa en begagnad bil av denne man?
 
Foto: Nicklas Thegerström/DN
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så rätt som vanligt,kotten

Anonym sa...

Den största poängen som Löfven gör är att mycket beror på den tidigare regeringen.

Det är faktiskt sant.

Den säkerligen fysiskt friske från Täby slöt en uppgörelse som innebar att Sverige skulle bedriva MP:s invandringspolitik. Och det gjorde man med besked.

När man idag hör Ask, Widman, Bali, Forssell och andra uttala sig om passbedrägerier, försvar eller invandringspolitik så undrar man var de höll till när psykfallet regerade. De sa inte ett jädra jota utan var så förtjusta över att ha intagit Rosenbad att de lät allting pågå trots den uppenbara vägen mot elände.

Att idag höra allianspartister kritisera de rödgröna för saktmodighet när de själva haft 8 år på sig att göra någonting överhuvudtaget av något slag är direkt stötande. Det är riktigt äckligt.

Dra igen foderluckan, stäng kakhålet, håll igen limpsaxen eller bara håll käften helt enkelt. Äckliga, äckliga allianspartister.

Snart ryker topplocket.

Ulmerkotten sa...

Tack för kommentarerna!

Jag kan instämma i att det var den föregående regeringen som innebar att man drev MP:s sanslösa miljöpolitik.
Man kanske kan se det som en kvittens på att blocköverskridande dumheter och hemliga överenskommelser inte fungerar. Som jag ser det måste en regering ha en klar politik och inte gömma sig bakom svammel som "I den parlamentariska situation som nu gäller", eller bilda oheliga koalitioner med ministerplatser till verklighetsfrämmande muppar.

Vad detta land behöver, eftersom vi den sett tidigare, och denna regeringen verkligen som kört landet i botten, är en stark regering som ser till medborgarnas bästa. Regeringens ansvar är att se till landets bästa, inget annat. Vi kan inte vara hela världens socialbyrå.