söndag 3 april 2016

Hur PK-media fungerar

Det snackas ju massor om mainstream-media filtrerar bort alla negativa saker som har med invandringen att göra.
För dej som följer denna blogg är svaret solklart, avseende vad jag har för åsikter angående detta. Men det mest intressanta är egentligen inte diskussionen om det är så eller ej. Om vi nu tar oss ett steg vidare och förutsätter att så är fallet. Detta steg kan vi enkelt ta eftersom det finns nysvenska. Utlänningar blev invandrare, ordet berikning uppfanns, n-ordet fick inte användas, zigenare blev romer, o.s.v. i massor.
Min slutsats är helt enkelt att det finns något propagandaorgan som ger hemliga direktiv till mainstrem-media. En gång för mycket länge sedan minns jag att en ”Hallåa” som det hette då i svartvit TV berättade att man fått order om att använda ordet ”invandrare”, när man menade ”utlänningar”. Slutsatsen är att man redan vid denna tid hade inrättat en stab, sammansatt av militärer, politiker och psykologer som kunde kontrollera vad medborgarna skulle tycka och bekymra sig om. Man hade givetvis lärt sig en massa propagandaknep från forna DDR och som i sin tur härhörde från nazisttiden. Man bara applicerade dem bara på svenska förhållanden. Givetvis var alla typer av radiosändningar med reklam och annat farligt strängeligen förbjudet, även om det bara rörde sig om underhållning. Radio Nord torpederade man effektivt eftersom man inte hade kontroll över deras sändningar. Man visste helt enkelt vad folket skulle ha och få veta.

För att upprätthålla skenet av oberoende media hade tidningarna olika politiska tillhörigheter. Man gav alltså medborgarna lite spelrum att ha åsikter om vissa saker men hade full kontroll på allt medborgarna fick veta. Två enkla fakta är att medborgarna grundar sina åsikter på två saker; saker de får veta och saker de inte får veta.
Nästa steg är alltså att radera ut ord med negativ klang. Sedan blev utlänning invandrare, zigenare blev romer och det finns massor med exempel. Vidare gällde det att enögt återspegla konfliktsituationer i vilka de styrande politikerna tagit parti. Tror någon att t.ex. dåvarande Public Service rapporterade opartiska fakta gällande konflikten mellan Nordvietnam och USA. Eller varför fanns det inte en rad om de båtflyktingar som desperat flydde och drunknade i massor sedan Nordvietnam ockuperat Sydvietnam? Bombmattor, hemska och lömska bomber var vad som gällde samt barn brinnande, gärna nakna och av napalm. Fakta är att Nordvietnam, en direkt totalitär kommunistregim ockuperade Sydvietnam. Sverige och under Olof Palme och därefter spenderade enorma pengar för att bygga pappersbruket i Bai-bang, och svenskt stöd pumpades i miljarder.

Men propagandaapparaten jobbade på och gör så än idag. Man flyttar hela tiden fokus så att det inte ska finnas en röd tråd även om meddelandet är detsamma.

Å ena sidan gäller det att svartmåla alla som ifrågasätter migrationspolitiken. Islamofob, främlingsfientlig, rasist, och annat duggar tätt. Kan man sedan koppla detta med att vara svensk och inte gilla migrationspolitiken och skriva vad man anser på internet, heter det ”hatsiter”. De argument som anförs har man inga som helst argument emot. Det gäller enbart att klistra dåliga epitet på de som ifrågasätter eller kritiserar, en debatt klarar man inte av även om många har försökt. Först var det vitpixling som gällde i media, sedan var ålder tydligen en kritisk faktor när det gällde brott, nu nämns bara antalet personer som varit delaktiga i det nysvenska fenomenet gruppvåldtäkt. Att personerna i fråga kommer från länder där en helt annan kvinnosyn existerar är helt ointressant, emedan man inte behöver vara raketforskare för att fatta att så är fallet. Här kommer tre exempel på hur man avsiktligen inte berättar om personernas bakgrund. Helt plötsligt är personernas bakgrund och medborgarskap helt irrelevanta, vilket i sig är konstigt med tanke på att det mycket sannolikt är deras kvinnosyn som i sin tur är baserat på någon annan religion (gissa vilken), samt de värderingsgrunder personerna har med sig i bagaget. Så i dessa tre artiklar nämns det inte ens. (
länk 1, länk 2, länk 3).
Har man däremot delat ut svenska pass, medborgarskap och uppehållstillstånd, vilket uppenbarligen är något man sprider ut som konfetti, med inga som helst krav på något, är man helt plötsligt svensk. Här kommer typexempel på ”svenskar”, (länk) och det väl idag runt 300 personer som har svenskt medborgarskap men rest tillbaka till områden de desperat flytt från för att slåss med IS. Hur detta kunnat ske vet ingen, men de är givetvis svenskar vilket undertecknad betvivlar och funderar på varför man kan hämta ut svenska pass i massor efter att ha tappat dem eller ha vistats i landet en kortare period.

Det finns ju fartyg som har bekvämlighetsflagg. Nu är svenskt medborgarskap precis samma sak; man han paddla runt som det passar, vara IS-krigare, eller på andra ställen med diverse terroristorganisationer om man har ett svenskt pass, och alltså är svensk enligt PK-media.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra,riktigt bra skrivit,,,upplysande,,,tack för detta kotten
Tänker skriva ut o trycka det under nosen på vissa ovetande människor
Pelle i motala

Ulmerkotten sa...

Hallå Pelle och tack för din kommentar! Tja, man lider ju av skrivklåda men har med tiden lärt sig läsa även det som inte står skrivet.
Din kommentar fick mig att skriva nästa inlägg med lite mer information om hur propagandaapparaten fungerar. Ånyo - tack!