fredag 1 mars 2019

Släpp terroristerne loss - det är vår!


Det var som Hanif Bali påtalade i ett debattprogram för några dagar sedan (länk). Nu börjar politikerna fatta att terrorister som reser till terroristorganisationer är ett reellt problem. Det har svamlats om diverse åtgärder och hur man ska få dessa till vanliga arbetande medborgare i de fall de överlever och återvänder till Sverige. Bali påtalade att det är för sent och att det är politikerna i denna och den tidigare regeringen som ska bära hundhuvudet för detta och be om ursäkt till svenska folket.

Nu kan man på denna länk höra att regeringen krupit till korset, och Morgan Johansson kommer med att man ska initiera lagrådet till att komma med ett lagförslag, som förhoppningsvis kan bli lag i augusti.


Men som Bali säger; det är för sent. Om det kommer en lag som börjar gälla i augusti gäller den inte retroaktivt, och nu är det hundratals IS-krigare och kvinnor som inte kan straffas. Det spelar ingen som helst roll att man kommer med en lagstiftning i slutet på sommaren. Brotten har skett innan lagen och därför kommer inte en kotte dömas. Vidare kan man inte specificera vad en person gjort eller nere i andra länder, eller vilken del denne haft och rättsprocesser skulle enbart kosta skattebetalarna helt onödiga pengar. Det kommer bli friande domar.


Men nu kan regeringen svamla som de brukar; ”sådana här frågor är komplicerade”, ”lagrådet kommer med ett förslag”, ”vi tar ansvar” och en hel del annat i samma svammelanda.

Man uppmärksammade för fem år sedan detta problem men flumpolitiken med sossar och vänstermuppar gör det nu möjligt för några hundra ”svenskar” och de mest fanatiska IS-anhängarna att komma tillbaka till Sverige. Landet det en gång kom till som flyktingar, hittade medborgarskapet i ett Cornflakespaket, fick skattepengar för att resa till det land man flydde från, bedriva terroristverksamhet och har nu fräckheten att vilja återvända hit igen.
Man har givetvis förverkat sitt svenska medborgarskap och må inte sätta sin fot i detta land igen.
Terrorforskare har efterlyst en lagstiftning i många år (länk). 


Jag vet inte hur många förslag SD har kommit med och när beträffande detta. Bali har tydligen lagt motion om detta. Allt har röstats med av sossar, vänster- och miljömuppar. Hade de fattat läget tidigare hade situationen varit en helt annan. Tyvärr har de inte fattat något än idag.

Men det är klart att med vänster- och miljömuppar samt sossar i regeringen, tror man att man lever på 1970-talet. Man får inspiration av, och tittar på  filmen ”Släpp fångarne loss – det är vår”, och tror att alla med en massa stödåtgärder kommer att bli mönstermedborgare. Månne dags för en uppföljare 44 år senare ”Släpp terroristerne loss – det är vår”?

Inga kommentarer: