onsdag 27 februari 2019

Gå och göm dig Westerlund

Detta var den mest verklighetsfrämmande mupp jag läst om på länge (länk). Sannolikt miljö- eller vänstermupp. Att han är advokat är helt irrelevant.

Vi pratar för det första om personer som begått terroristbrott i andra länder. För det andra personer inte förtjänar att kalla sig svenska medborgare. Att man delat ut svenska medborgarskap som konfetti kan de senaste regiringarna lastas för. Har de inget annat medborgarskap än svenskt ska de bli av med detta, som första åtgärd.


Men det enkla är att de har begått brott, och varit delaktiga i en terrororganisation. Det är en ren självklarhet att de ska bestraffas i de respektive länder de begått brotten. Har de varit stridande eller understött denna terrororganisation är det något en domstol i landet där brotten begåtts att bedöma och bestraffa. Det är inte vår sak, det är en ren sak för respektive lands strafflagstiftning.



Den här muppen blev avhyvlad av Hanif Bali men tror att han kan vara paragrafryttare baserat på svensk lagstiftning och rent flummeri. Visst, vi kan säga ”snyggt jobb”, till alla som hjälpt till att radera ut IS, svenska regeringen har ju knappast varit delaktig till detta. Tvärtom man har skapat grogrund för muslimsk extremism och just terrorverksamhet med en allför naiv och flummig inställning till islam. 



Men dessa personer är terrorister och ska avtjäna sina straff i de länder de begått brott, eller överlämnas till en internationell tribunal. Westerlund verkar inte fatta detta enkla faktum. Eller kanske menar han att vi skulle ha skickat Akilov till det land han kommer ifrån, för att straffas där? Kanske där av en muslimsk shariadomstol, så han hade släppts och fått medalj? Lagstiftningen i det land man befinner sig gäller, det är bara att fatta. 



Men det gör tydligen inte Westerlund. Det är bara att beklaga, och hoppas att han inte visar sig på den politiska arenan igen.

Inga kommentarer: