tisdag 19 februari 2019

Att leva som man lär


Varenda gång man hör miljömuppar som Isabella Lövin öppna munnen blir man förbannad. Man hittar på idiotiska klimatmål trots att detta lilla land bara släpper ut ca 1 promille av växthusgaser globalt. Någon skrev på FB att ”Det är som att sterilisera sig själv för att man tycker att grannen har för många barn”.
Man måste alltså uppnå sina flummiga mål. Alltså, inte miljömupparna själva, för de gillar att flyga på skattebetalarnas bekostnad. Men alla andra ska tvingas med ”morot och piska” att uppfylla de flummiga miljömålen. Sedan kommer det heta att ”vi” inte uppnår miljömålen, vilket då används för att legalisera mer och fler skatter med moms.


Det var i början av januari detta år som den elaka stormen Alfrida slog till. Det tog i vissa fall flera veckor innan de i glebygden fick tillbaka ström. Låt oss nu ponera att alla dessa hade haft elbilar. Det var kallt, vilket minskar batteriers kapacitet och vidare var det massor med snö. Frågan är alltså om Lövin/Fridolin skulle ta ansvar för de personer på glesbygden som frusit eller svultit ihjäl om alla hade haft elbilar? Givetvis får vi förutsätta att snösvängen även kör på el, och då kan man ju gissa hur effektivt det skulle bli.

Men Sverige är ett avlångt land och sträckorna bara för att ta sig till en affär i Norrland kan vara mycket långa, och som vi alla vet kan det vara rätt kallt där, vilket innebär att batteriers kapacitet kraftigt minskar.

Så där sitter miljömupparna i Stockholm och hittar på morötter och piskor som att alla kan åka kollektivt och elbilar skulle fungera för alla. Vidare kan man räkna med strömavbrott samt att elnätet inte är dimensionerat för laddning av elbilar. En utbyggnad av elnätet för att få rimliga laddtider på elbilar skulle kosta enorma belopp. Solpaneler ska folk ha på alla tak. Visst, kanske funkar på sommaren men det finns något som heter vinter i detta land, och det är just då mest el behövs.

Sedan har vi alla transporter och i synnerhet tunga dito. Är det någon som tror att en långtradare med varor kan köra på batterier? Eller tror man att man kan bygga ut järnvägsnätet till varenda mindre stad i landet?

Men som jag tidigare påtalat; samtidigt och med miljömuppar i regeringen importerar man miljontals ton sopor som eldas upp i svenska värmeverk. Det är bara att Googla på ”import sopor”. Men det genererar väl ingen koldioxid i miljömupparnas flumvärld? Så är givetvis fallet, och sedan kan man anföra att man inte når ”klimatmålen” och hitta på nya pålagor på i synnerhet fossila bränslen.

Tagelskjortan på svenska folk! Drabbas du av klimatångest har man ju allokerat pengar för att hjälpa denna nya åkomma och läsa Naturskyddsföreningens tips (länk). 



Men visst är det märkligt att Lövin inte drabbas av denna åkomma då hon flyger och på så sätt släpper ut massor med koldioxid. Leva som man lär, vill jag minnas att heter.

Inga kommentarer: