onsdag 6 februari 2019

Könsstympning av barn


En debatt som mörkas är det här med könsstympning, av små spädbarn och unga flickor. För mig spelar det ingen som helst roll vilka motiv det finns till detta men det måste rubriceras som ett grovt brott.


Vi vet ju att könsstympning av små spädbarn i form av pojkar som man skär bort förhuden på är i det närmaste accepterat. Kön för att få detta ingrepp utfört är tydligen stor och det finns tydligen argument av typen att; Om vi inte gör det utsätts barnen för mycket större risker genom att ingreppen utförs illegalt. Alltså det finns felaktiga argument, det finns dumma argument och det finns rent idiotiska argument. Denna kategori av argument tillhör det mest idiotiska jag hört.
Ska vi förse kriminella gäng med vapen med motiveringen att annars skaffar de sig vapen på illegala vägar?

Men vad vilken rätt har föräldrar att könsstympa sina barn? Givetvis är det så att föräldrar har ansvar för sina barn. Men det innebär inte att föräldrar har rätt att misshandla dem eller avsiktligen skada dem. Precis på samma sätt som man inte har rätt att döda eller skada dem baserat på någon idiotisk hederskultur. 

Nu pratar vi dessutom av en invalidisering för livet. Hur svenska myndigheter och Landsting kan acceptera detta är för mig en gåta, och i synnerhet att man tar svenska skattepengar för att utföra dessa vidriga ingrepp.
Jag struntar blankt i om föräldrar har andra åsikter eller vilken religion de tillhör. Det handlar om stympning för livet av friska barn utan medicinsk anledning vilket föräldrar inte har rätt att bestämma om, och borde vara direkt straffbart med allvarliga påföljder.

Landet heter Sverige, inget annat, och i detta land stympar man inte barn och spädbarn för livet av vilken idiotisk anledning det vara må.


Inga kommentarer: