lördag 2 februari 2019

Helt befogad kritik

Nu ska vi alltså tycka synd om Annie Lööf. Hon har utsatts för en avskyvärd hatstorm. Lotta Gröning i Expressen funderar på vart vårt samhälle egentligen är på väg (länk).

Jag är tillräckligt gammal för att minnas Olof Palme. Det var en person man antingen hatade eller gillade. Personligen tillhörde jag den förstnämnda kategorin. Men jag tänkte inte ägna detta inlägg till att kasta skit på Palme.


Men det är så att vi i detta land har representativ demokrati. Det innebär att man röstar på det represntanterna lovar inför ett val eller hur de agerat eller utfört under valperioden.

Där har vi alltså Annie Lööf. Vad lovade hon inför valet? Tja, hon skulle ju hellre äta upp sin högra sko än att vara stödparti åt sossarna. Centern var en del av Alliansen, Liberalerna likaså. Sedan blev det val och sedan startade mandattetris. Vad man lovat väljarna före valet hade man helt plötsligt glömt och tror att styrandet av Sverige är enbart ett politiskt maktspel med givna parametrar. Norlén har följt spelets regler, så ingen kritik mot honom.

Men politiker som kohandlar med de mandat de fått har jag ingen som helst respekt för, uppenbarligen för att så stor makt i ”maktens korridorer” eller prostituerar det man lovat väljarna för att få publicitet. Det tror faen att folk blir förbannade, i synnerhet svikna centerväljare och de som trodde på Alliansen som ett regeringsalternativ.

Min erfarenhet är att en röst på Bondeförbundet, Centerpartiet och nu Centern eller Folkpartiet eller Liberalerna som en totalt bortkastad röst kvarstår. Att rösta på dessa partier har alltid inneburit politisk instabilitet, och de mandat dessa partier får innebär inte någon form av politik utan enbart ett maktspel.

Annie Lööf personifierar nu detta. Vem kan då av Alliansens väljare inte annat än att bli förbannad? Var man så korkad att man slösade sin valsedel på Annie Lööf, i den naiva tron att hon skulle stå för Alliansen och en borgerlig politik får man skylla sig själv.

Så det är ganska klart att man på nätet öser galla över politiker som är maktkåta, och helt plötsligt glömt vad de lovade väljarna. Annie Lööf och Björklund. Tänk, vad tror du valresultatet hade blivit om det som nu framkommit, legat på bordet före valet?

Man har alltså besvikna centerröstande, liberaler och från alla som röstade på Alliansen som ett alternativ. Vi pratar om åtskilliga miljoner väljare. Är det mot denna bakgrund konstigt om folk blir förbannade på Lööf och Björklund? Knappast.

Visst, jag var en av de som avskydde Palme det kan jag tillstå. Men Jag avskyr idag lika mycket politiker som säger saker för att få riksdagsmandat och sedan totalt och efter valet byter åsikter av vilka bevekelsegrunder det vara må. Man har då förbrukat det mandat väljarna gav eftersom man inte har en aning om hur de skulle rösta idag.

Man har tydligen en lista på 73 punkter som krav från centern på Löfvéns regering. De punkter som inte passar sossarna eller kommunisterna kommer att begravas i utredningar, det fattar vi alla. Sedan kan Lööf fortsätta att paddla vidare som en politikens kameleont . 

Nej, Lotta Gröning, den skit man idag skopar på Lööf är inte irrelevant eller obefogad. Hon har ännu inte ätit sin högra sko som hon lovade göra hellre än att bli ett stödparti till sossarna, vilket de idag är. Politiker som Lööf och Björklund skapar klockrent politikerförakt. Det är vad vi ser i sociala medier. Helt relevant om de inte är rena personangrepp.

Historien om Palme kan vi ta en annan gång, då jag var med när det begav sig. Jag kan berätta för dig om hur pengar slussades till vapen för "befrielserörelser" i Afrika och Sydamerika, samarbetet med Kuba, DDR, Nordkorea och Nordvietnam. Eller kanske vill du att jag berättar om sossarnas rasistiska bakgrund?



Inga kommentarer: