torsdag 21 februari 2019

Utvisas för resten av livet

Det är ett snack i media om återvändande IS-krigare. Vissa tycker att det är synd om dem och man ska hjälpa, stödja och ta hand om dem. Förbannat 70-talsflum som i filmen ”Släpp fångarna loss”.

Låt oss nu se det lite logiskt – vi snackar om personer som uppenbarligen har fått svenskt medborgarskap helt felaktigt. Det har rest till Sverige och påstått sig var "flyktingar". Sedan rest från Sverige för att delta i ren terrorverksamhet. I sammanhanget såg jag någon svensk som tydligen åkt till IS för att kriga. Inga problem; skicka honom till Syrien eller Irak (stället där han blev tagen), så han kan ställas inför rätta där.


Här har vi ett problem med att vara med i EU som tydligen vill dela upp tillfångatagna terrorister på de olika medlemsländerna. Varför då? Vi har redan stora problem med kriminella, gäng och sexualbrott så att näsan snart är under vattnet. Migrationspolitiken i detta land har varit och är en ren katastrof med enorma kostnader och nu menar vissa att vi ytterligare ska ta emot ett gäng terrorister.

Det är en ren självklarhet att dessa idioter inte ska lagföras här. Det finns inte en åklagare i detta land som kan bevisa vad som har hänt i Syrien eller Irak, och även om det i något enstaka fall skulle göra så är straffen rena skämt. Vi pratar om rena terrorister inget annat.
Svenska kvinnliga politiker sätter ju på sig slöjor när de kommer till arabländer för att respektera deras kultur, och det generella är att man respekterar andra länders lagstiftning och deras kultur.

Gör man ett lagbrott i ett annat land är de lagstiftningen i just det landet som gäller, inte den i Sverige. Alltså, har man med personer som begått brott i Syrien, Irak eller var som helst är det i det land de begått brottet de ska lagföras. Inte i Sverige, och helt oavsett medborgarskap. Har man sedan dödsstraff är det inte vårt problem. Men helt klart är att personer som kommit till Sverige och hävdat att de är ”flyktingar” och sedan rest för att kriga med IS har förverkat sitt svenska medborgarskap för all framtid.


Min spontana reaktion är att de har förverkat sin rätt att vara svenska medborgare. De ska inte lagföras här utan skickas tillbaka till det land där de begått sina brott. Vidare ska deras svenska medborgarskap ses som förverkat och de ska betraktas som medborgare i det land de ursprungligen kom från. Logiken ligger i att en person ska lagföras i det land brotten begåtts.

Inga kommentarer: