fredag 1 februari 2019

Vad står det i Grundlagens 1:a paragraf?

1 §  All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

[S2] Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse.


Så hur kan man mot den bakgrunden hävda att man har demokrati idag ? Ovanpå detta sviker man sina vallöften och kohandlar i månader under devisen ”Sverige måste få en regering”. Sonderingar, svammel och hemliga dokument och överenskommelser.
Som jag ser det har man alltså gjort ett flagrant brott mot paragraf 1 i Sveriges grundlag. Man har vidare avskaffat det kommunala självstyret med Robin Hood-skatt samt en tvingande lag för kommunerna att ta emot det antal s.k. flyktingar Migrationsverket bestämmer. Man kan inte stifta lagar som är i direkt konflikt med grundlagen.
Detta är första paragrafen i Sveriges grundlag. Det är uppenbarligen svenska politiker inte har läst denna. Om det nu är så att ”All offentlig makt utgår från folket”, med vilken rätt har man då att avsiktligen blockera ett parti med drygt 1.1 miljoner väljare bakom sig från inflytande.


Svaret är ingen, och det borde vara ett fall för KU. Det spelar föga roll vad de folkvalda tycker om detta parti men man måste respektera deras representanter. Det gör man inte utan folkvalda inom alla partier vägrar att prata med SD.

Ej heller är det accepterbart att EU påverkar den svenska lagstiftningen och bara för att vi är med i EU ska det EU beslutar gälla även i detta land. ”Folket” är de som är svenska medborgare och röstberättigade i detta land. Inte EU:s parlament eller andra.

Vill man ändra grundlagens första paragraf må man göra det i Sveriges riksdag, men det som står idag gäller.

Ett extraval hade varit det enda riktiga när politikerna så flagrant inte fattar att demokrati betyder folkstyre. Nu har man en regering som större delen av svenska folket inte har förtroende för och som kommer tvingas kohandla i alla frågor för att uppnå 175 mandat i riksdagen.
Visst, Norlén skötte sitt jobb enligt regelboken, men nu finns rena problem avseende ordet demokrati och det fulspel som man ägnat sig åt sedan valet för att krysta till en statsminister och sedan kohandla över alla blockgränser samt beröva 1.1 miljoner väljare det inflytande de har rätt till. Det är inte demokrati.

Inga kommentarer: