söndag 3 februari 2019

Höjning av pensionsåldern = försäkringsbedrägeri

Det är snack om att höja pensionsåldern, igen. Med det har jag två stora problem; För det första hävdar ju Magdalena Andersson att Sverige går så fantastiskt bra och att ekonomin är helt i sin ordning. Detta betvivlas, men uttalandet innebär ju att det finns pengar i statskassan och inga neddragningar eller åtstramningar ska behövas. Alltså finns ingen som helst anledning att höja pensionsåldern.

För det andra kommer man med motiveringen att ”vi blir allt äldre”. Det är givetvis en riktig observation men knappast någon nyhet man inte har kunnat ta i beräkningarna. Medellivslängden har ökat i detta land i minst 150 år, så det kan inte vara något som helst problem att kalkylera med i statens ekonomi.



Jag betraktar det som rent försäkringsbedrägeri för de som idag närmar sig pension. Det har arbetat hela livet baserat på rätten att gå i pension vid 65. Det är vad de betalat skatt för och skattesatsen baserad på. Det är som att höja ribban för en höjdhoppare när denne är i luften.
Sedan var ju motiveringen av Löfvén att vi måste ha invandringen i synnerhet av skäggbarn för att ha råd med alla fler och äldre medborgare. Vi fattade att det var en lögn, men för de som inte fattade det, kanske det börjar klarna att invandring har kostat och kostar enorma belopp. Nu vet vi vidare att regeringen kommer att acceptera ”familjeåterföreningar”, vilket ytterligare kommer kosta enorma belopp, och ökar ”pull-faktorn” för att skicka hit ankarbarn.

Vi vet alla hur det ligger till med fattigpensionärer och att regeringen Göran Persson ”lånade” 280 miljarder ur pensionsfonderna, pengar som inte återbetalats. Nu anser man att det är dags att höja pensionsåldern. Det kan man ju göra, men då ska man även anpassa skattesatserna efter ålder. Det blir en mycket enkel matematik baserat på ålder till pension. En person som börjar arbeta vid 18 års ålder betalar alltså skatt baserat på en den pensionsålder som ska gälla när densamme förväntas gå i pension. Personen ska sedan ha rätt att gå i pension vid denna ålder. Det ska inte gå att flytta personens pensionsålder, det är rent bedrägeri då personen har betalat skatt under hela arbetslivet baserat på den pensionsåldern gällt och den skatt som betalats under hela arbetslivet.



Som sagt, det är ingen nyhet att medellivslängden ökar, det har den gjort sedan mitten av 1800-talet.

1 kommentar:

Anonym sa...

säg nej till höjd pensionsålder.

https://jmm.nu/hojd-pensionsalder-2019-pensionssystemet-fattigpensionar/