söndag 4 januari 2009

Den stora ballongen

Man kan på denna site läsa att vetenskapen inte är enig om att utsläppen av s.k. växthusgaser inte är så allvaligt som vi fått lära genom svenska nyhetsmedia, i synnerhet Public Service:http://www.newsmill.se/artikel/2008/12/17/vetenskapen-ar-inte-enig-om-klimatlarmen

Men nu har det ju varit opportunt för svenska politiker att verka ansvarstagande för miljön, och även på detta sätt värva röster och skapa en bild om Armageddon, om inte lilla Sverige agerar föregångsland. Låt oss gå tillbaka till Kyoto, där detta fenomen var som mest uppenbart. Man försökte alltså få så många och stora länder att skriva på Kyotoprotokollet. De som inte ville göra detta utmålades som klimatbovar, i synnerhet USA. Och för att få t.ex. Kina med, tilläts de öka sina utsläpp av växthusgaser. Såsom hjältar kom politikerna hem från Kyotomötet, och kunde klappa sig på bröstet. Därefter var det bara att höja diverse skatter relaterade till utsläpp av växthusgaser såsom olja, bensin diesel, kol, o.s.v. vilket klirrade (och klirrar) fint i statskassan.
Ovanpå detta kom snacket om utsläppsrätter, d.v.s. Sverige har rätt att sälja utsläppsrätter till andra länder baserat på vad man själv har rätt att släppa ut. I denna cirkus har vi t.ex. Vattenfall, och politikerna fördelar alltså utsläppskvoten Sverige har emellan vad privatpersoner (medborgarna) får släppa ut kontra statliga Vattenfall. Man behöver inte var speciellt mycket logiker för att inse hur den fördelningen görs, och sedan är det ju bara att påstå att bilismen inte kommer att uppfylla ’klimatmålen’, vilket givetvis legaliserar högre skattepålägg. Som vanligt när oljepriset är lågt för att i ett senare läge kunna skylla på oljepriset när bensinen/oljan blir dyrare. Vattenfall kan givetvis göra vad de vill med sin ’kvot’, de lär inte komma i närheten av vad de tilldelats vad beträffar utsläpp, och kan givetvis sälja kvoter till andra företag/länder. Det ger fina pengar i statskassan, precis som bensin/olje/energiskatterna, och moms därpå. Två flugor på smällen…

Och är man nu en enfaldig och dum medborgare, ska man alltså ha dåligt samvete för att man tar bilen, har oljeeldning, och så vidare, samt få en saltad räkning av Vattenfall med moms på skatter, och man blir alltmer förundrad hur fantasifulla poster man kan hitta på deras fakturor, och Vattenfalls VD sitter på en lön som har samma astronomiska bakgrund som posterna på deras fakturor.

Allt emedan man importerar tysk insamlad förbrukningsplast till Sverige för bränning (i Tyskland samlar medborgarna ihop denna plast i Gelbe Sac), vid Linköping. Tyskarna får givetvis betala en extra avgift för att det är plastförpackningar som konsumenter, och svenska myndigheter får betala till tyskarna för att ta emot plasten. Så mycket för miljö och koldioxidutsläpp. Tro nu inte att du kan hitta något om detta på nätet…jag vill inte påstå att det är hemligstämplat, men inte är det långt ifrån.

Nu har alltså svenska framstående forskare samt amerikanska senatens energiutskott kommit fram till att allt är en ballong som politiker och forskare betalade av politiker blåst upp. Hur lurad av politiker och massmedia (Public Service) är du lille medborgare? Som jag skrev tidigare; det är bara att tysta ner och stoppa huvudet i sanden som en struts. Något annat alternativ finns inte, ballongen är för stor.

Inga kommentarer: