fredag 20 november 2009

Fem fel i en mening! - Världsklass

Detta kan man läsa i dagens SvD på denna länk, http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3826323.svd:

”De kraftigaste och längsta applåderna fick FP-ledaren efter att han, med syftning på den senaste tidens diskussion om Vellinge, sade:
– Att vi inte skulle ha plats för ensamkommande flyktingbarn i ett av Europas mer glesbefolkade länder är naturligtvis inte sant.”

Vad menar hr. Björklund, och vad applåderade Folkpartisterna åt? Det finns ju knappt en bokstav rätt i detta påstående.

För det första handlar det inte om barn, det är unga män som uppger att de är 17år för att klassas som barn, antingen har de förfalskade papper som styrker åldern, eller åxå saknas sådana helt.
För det andra, handlar det om organiserad människosmuggling, det råder det knappast något tvivel om. Alltså en verksamhet som man uppenbarligen vill stödja från folkpartiet.
För det tredje har någon betalat runt 100.000kr för att bekosta transporten hit, alltså handlar det inte ens om flyktingar, utan välplanerad emigration, och utnyttjande av svenska skattebetalare av krasst ekonomiska skäl.
För det fjärde kommer dessa ”flyktingar” från Afrika och Asien, och har uppenbarligen rest flera hundra mil för att komma till just Sverige. En sådan lång resa över flertalet gränser vittnar knappast om någon desperat flykt.
För det femte; menar hr. Björklund att ett lands geografiska yta har någon som helst betydelse, eftersom det handlar om ”plats” då Sverige är glesbefolkat?
I så fall borde väl UN och EU kvotera flytingar per kvadratkilometer, eller hur? Grönland, Arktis och Antarktis, har väldig få flyktingar per ytenhet, med hr. Björklunds logik.
Detta land har 9.3 miljoner invånare, vilket ska jämföras med andra länder i Europa och världen. Vidare ska man beakta både hur många invandrare Sverige redan tagit emot, samt att runt en miljon av landets 9.3 miljoner redan har utländsk härkomst, och att vi de facto redan har integrationsproblem på grund av för stor invandring, och bristfällig integrationspolitik.

Så man undrar ju vad folkpartisterna applåderade åt. Det kan ju rimligtvis inte vara så att de tror på hr. Björklund om de följt debatten och utvecklingen den senaste tiden.
Personligen tror jag de applåderade åt att det måste vara någon form av rekord, att få in så många sakfel i en mening, och till och med utan bisats. Vad säger man? Världsklass!

Inga kommentarer: