måndag 2 november 2009

Lösningen...

Här är en rätt kul artikel skriven av Lars Melin i SvD; http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3741067.svd

Jag vet inte om allt han skriver är korrekt, men det kan mycket väl vara så. Klart är i alla fall att samma fenomen gäller när det handlar om skatter, man har ett lapptäcke av skatter som man bättrar på varje år.

Så min slutsats är denna, både för skatter och lagar; I stället för att ha en negativ funktion där man har en massa politiker som dels försöker beskatta medborgarna till i det närmaste 100% och begränsa deras rättigheter så att man snart behöver licens och specialtillstånd för att gå på toaletten, gör så här:

Konfiskera alla medborgarnas pengar och låt dem ansöka om ”levnadsbidrag”. Det finns ingen logik i att ha skattesatser på sådär minst 80% med källskatt, arbetsgivaravgifter, sociala avgifter, moms, koldioxidskatt, lyxskatt, energiskatter, biltullar, och en hel skvälldrös med liknande pålagor. Det är mer logiskt om man konfiskerar allas pengar och låter dem ansöka om levnadsbidrag, baserat på hur många munnar som ska mättas och några andra busenkla parametrar.

På samma sätt kan man givetvis göra när det gäller lagar. Det är bara att proklamera att ”Allt är förbjudet, med följande få undantag:”, och så en liten lista som addendum med vad som inte är olagligt. För enkelhetens skull kan man sedan bestraffas (på gammalt DDR-manér), med att allt från ”Aja-baja, det var inte bra gjort, fy dig” till livstids fängelse efter rättens godtycke varandes en asocial person eller fiende till staten.

Larvigt och dumt, eller hur? Men faktum är att precis denna logik har man tillämpat i hela Stockholms innerstad de senaste 20 åren, och det fungerar jättebra tycker alla politiker. Det är nämligen så att man har ett generellt parkeringsförbud. Alltså, om det inte uttryckligen står att det är tillåtet att parkera är det förbjudet. Det spelar ingen roll om du inte står i vägen för någon eller på annat ej heller stör trafiken – det är förbjudet att parkera, basta. Sedan är det ingen idé att överklaga, det vet var och en. Du har inte ens rätt att överklaga förrän dess ”Kontrollavgiften” är erlagd.

Så varför skulle det inte kunna fungera på samma sätt när det gäller skatter och övrig lagstiftning? Tja, politikerna har ju inte en susning om alla de lagar de röstar igenom, och dessutom är de inte ens närvarande, så vad spelar det för roll? Ge dem deras arvoden bara, och låt dem idka andra verksamheter eller spela golf, det är väl lika bra….

Inga kommentarer: