söndag 15 november 2009

Ni törs inte ta debatten

Jäpp, desperationen stiger över SD och deras stigande opinionssiffror, det kan man läsa om i denna artikel: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3802217.svd

Man ska alltså ta debatten i sakfrågor? En lite märklig inställning tycker jag, om vi pratar om Riksdagen, handlar det mer om principfrågor för landet, inte sakfrågor. Att diskutera sakfrågor kommer man inte långt med, d.v.s. hur man ska lösa de lokala problemen med uppeldade bilar, skolor m.m.
I synnerhet frågeställningen runt Vellinge den sista tiden skulle vara intressant att diskutera som principfråga, inte just det aktuella fallet. Jag gjorde ett inlägg gällande detta som blogg, men länkningen tog SvD bort, tydligen för att det var för kontroversiellt. Så mycket för tryckfrihet och debatt…detta är länken till det jag skrev; http://ulmerkotten.blogspot.com/2009/11/partipiskan-viner.html

Vad jag anförde var att kommunallagen föreskriver att kommuner har rätt att bestämma om de vill ta emot flyktingar eller ej, och för det första använder sig Malmö av ett bulvanföretag för att inkvartera flyktingar inom Vellinge kommun, och för det andra att partipiskan viner, med direkt specificerade hot från den moderata partiledningen via springpojken Schlingmann, om att lagen kommer att ändras om inte Vellinge (och andra kommuner), rättar in sig i ledet. Som jag ser det är det alltså ett direkt brott mot nu gällande lag att tvinga en kommunalpolitiker att rätta in sig i fållan, med partipiskan i hand.

Men man ska alltså ta debatten i sakfrågor? Kanske diskutera enskilda flyktingfall där man kan dra upp någon snyfthistoria, snacka om solidaritet o.s.v. Själv ser jag detta som en viktig principiell fråga och inte någon sakfråga.

Historiskt sett vet alla att det under åren begåtts ett antal misstag beträffande invandringspolitiken, och dessa vill man givetvis inte ha fram i debatten. Men den senaste tidens utveckling, med uppbrända bilar, attacker på brandkår och polis, och att islamistiska terrorister rekryterats på en fritidsgård, i kombination med snacket om att den svenske medborgaren Mehdi Gehzali är egentligen helt missförstådd, sticker ganska illa i medborgarnas ögon, och det börjar bli ganska uppenbart att man genom massmedia för medborgarna bakom ljuset.

Så sakfrågor är det som gäller, inte principfrågor? Tja, det är ju inte så konstigt eftersom jag är ganska övertygad om att alla vet att det har begåtts stora misstag, och man kan inte tillstå dem. Men vad värre är, man kan inte tillstå problemen med flyktingpolitiken idag, utan försöker på olika sätt sopa problem under mattan.
Ett typexempel, och kanske anledningen till att man vill diskutera sakfrågor, kan man se i detta klipp, där det är uppenbart att Maud Olofsson, inte fattar ett dugg om vad det handlar om, och kan inte skilja på sak och person; http://www.youtube.com/watch?v=MGOD_fqhIQM

Det är uppenbart att de politiska partierna i Riksdagen inte törs ta en debatt med SD, i de fallen de gjort det har de hängett sig åt att driva från ämnet, d.v.s. flykting och invandringspolitiken generellt, utan ägnat sig åt att svamla om rasism, fördelar med multikulti, accptans av islam som religion, eller hur synd det är om flyktingar och invandrare.

Debatten handlar alltså om invandringspolitiken generellt, inget annat. Men det är helt uppenbart att de etablerade partierna inte törs ta den debatten, ej heller tillstå de misstag som begåtts och begås.

Låt oss nu se hur länge denna länk fungerar, d.v.s. innan SvD plockar bort detta inlägg för man anser det ”opassande”. Klockar är nu 23.00, den 15/11. När jag ser att man klippt länken lägger jag in tid/datum.

Inga kommentarer: