fredag 30 juli 2010

Självvalt utanförskap - kostnad 12.5miljarder

Jaha, det är vi svenskar som utsätter romerna för diskriminering? Det kan man läsa i denna artikel.
Nu är det ju precis tvärtom. Romer har sin egen kultur, egna språk, och egna regler. De vill inte bli en del av det svenska samhället. De har en egen kultur vilken de anser står högre än den svenska och vill inte assimileras i det svenska samhället. De diskriminerar oss svenskar.

Så mot den bakgrunden ska man ställa problematiken. Givetvis använder de det svenska samhället på det sätt som passar dem bäst, på Leissners språk heter det ”utanförskap”, och man ska då veta att det rör sig om ett självvalt sådant. De "lider" inte av det, det är deras egen preferens.
Vi pratar alltså om försörjning av 40.000 romer som inte vill assimileras eller förvärvsarbeta.

Det enda Leissner har rätt i är att ”det behövs krafttag”. Försörjningen av dessa romer kostar alltså årligen 12.5miljarder. Det är drygt en fjärdedel av vad hela svenska försvaret kostar.

Det är bara att inse att denna befolkningsgrupp inte vill bryta sitt ”utanförskap” eftersom de vill behålla sin kultur, värderingar och traditioner. Deras kultur och värderingar står över det svenska regelverket. Alltså är det inget problem att utnyttja det svenska socialförsäkringssystemet för sin försörjning. Som sagt; krafttag behövs.

Add: Och man blir ju knappast överraskad av att integrationsminister Sabuni publicerar en "tycka synd om"-artikel när det gäller romer på denna länk.
Räknar man lite, kommer man fram till att 12.5miljarder på 40.000, motsvarar det en nettolön för en arbetande på 26.000kr/månad. Det är kanske lite byråkrati som ska dras av, men inte kan jag tycka speciellt synd om romerna.

Add2: Ovanpå det ska vi alltså betala skattepengar för att romerna ska upplysas om sina rättigheter, som man kan läsa i denna artikel, enligt Leissners förslag. Det kan ju knappast vara några bidrag de missat om de får ut 20-25.000kr/månad. Vad tycker PRO om ersättningsnivåerna? Är det vad en svensk pensionär får i pension?

Add 3: Jaha nu blandar sig Rosa Taikon i matchen i denna artikel. Någon form av försvarstal utan något konkret, utan bara tycka-synd-om svammel. Efter 463år (hennes uppgift) har zigenarna inte assimilerats. Det finns ingen anledning att tro att de någonsin kommer att bli en del av det svenska samhället. De har valt att stå utanför detta, och få sin försörjning betald av oss. Och faktum kvarstår; till en kostnad av minst 20.000kr/månad och zigenare för skattebetalande svenskar, alltså 12.5 miljarder skattekronor per år.

Add4: Jaha, nu är det synd om romerna igen, vilket man kan läsa om i denna artikel. Vi pratar forfarande om ett självvalt utanförskap, och här i Sverige får de som vistas 20-25.000kr/månad. Hur kan någon mot den bakgrunden tycka synd om romerna?

Add5: Jag ser ovan att det är så himla synd om zigenarna igen, och vi svenska  ska ha ångest därför. Knappt ett år sedan jag skrev blogginlägget, men det är idag lika aktuellt. Detta är länken till tycka-synd-om artikeln in DN.

10 kommentarer:

fjafjan sa...

Du läste fel, i artikeln står det att de kostan 12.5 miljoner årligen, inte miljarder. Alltså fel på en faktor 1000. Kan vara värd att ändra detta (om du nu inte avsiktligt vill missleda människor)

Anonym sa...

precis så är det plus samma för ytteliggare 10 tal grupper , så kostanderna är nog ca 150 miljarder per år. Hela transferinge inkl pensioner är idag + 500 Miljarder/år
Men ingen vågar prata om dessa frågor utan allt är tydligen vårt fel

Ulmerkotten sa...

@fjafjan

Så här står det något nedanför mitten: "Den summan ger i sin tur en årlig kostnad om 12,5 miljarder kronor."

Alltså för 80% av de 50.000 som nämns i artikeln, och som "lider" av utanförskap.

Ulmerkotten sa...

@ fjafjan

...och delar man 12.5 miljarder med 40.000 betyder det 312.500kr per person och år.
Vilket låter som en sannolik summa för en persons försörjning.
Det motsvarar alltså en nettolön på 26.000kr för en förvärvsarbetande, men det är väl en del byråkrati som kostar åxå.

Anonym sa...

Har man själv råkat ut för vad de hittar på, som nu kallas -fördomar-? Kan man prata om det? 90 årig släkting: Först sälja skitmattor för dyra pengar och vara så påflugna att tanten heller betalar, sedan "Hör Du vem det är" låna 20.000:- men det gick hon inte på, därefter stöld av plånboken, övervakningskameran avslöjar id. Enligt deras "kultur" är vi -fritt att utnyttjas såsom djuren"! Vilka är rasisterna?

Anonym sa...

Klart att Leissner och Sabuni inte kan, (eller vågar), skriva vad de egentligen tycker.

Det skulle ju bli ett ramaskri om dom sade något annnat.

Tycker det framgår i artikeln att Leissner och artikelförfattaren är krtitiska. Därför har kostnaderna tagits upp.
Ingen svensk som betalar skatt tycker att det är värt att spendera miljarder på folk, (utlänningar i Sverige), som inte vill jobba.

Ulmerkotten sa...

Det är en korrekt analys. Romerna har alltså en kultur som står över den svenska. Mot den bakgrunden kan man konstatera att 80% inte förvärvsabetar, utan lever på bidrag.
Så varför skulle de arbeta, när det finns idioter som försörjer dem?

Anonym sa...

man kan ju anta att en del av dessa romer är barn, så arbetslösheten bland dom vuxna romerna är nog snarare kring 95%.. eller kanske t.o.m 100% om 10.000 av dessa romer är under 18

Anonym sa...

U-kotten har helt rätt..
Nu vore det dags att plocka fram det TV-prog som sändes för ett drygt 10-tal års sedan där samtliga våra "fördomar" om romer bekräftades av forskare och andra kunniga!
Det prog kommer nog ALDRIG att sändas i repris, garanterat!
Grunden för "utanförskapet", som ju är helt självförvållat, är att romer/ziggisar anser sig vara högre stående är arbetande svennar och att deras "kultur" är "finare" än vår. Mer värda som människa och personer alltså.
Att lura eller stjäla från svennar är för dem helt en accepterad handling för man stjäl ju av "untermenschen", inga riktiga människor..
//WR

Ulmerkotten sa...

Jo, de verkar vara fattiga romerna.
Här är en länk där man både skiter i alla parkeringsregler som finns, och dessutom kommer med en helikopter till ett bröllop. http://blogg.aftonbladet.se/31315/2010/07/zigenare-fattiga-och-jagade