söndag 11 juli 2010

Sluta ljug Tolgfors

Du kan sluta ljuga nu Tolgfors!

Man kan i denna artikel läsa hur han vill förstärka försvaret. Vi har sett hur försvaret har nedmonterats bit för bit de senaste årtiondena, till att idag vara ett skämt. Man har flyttat runt officerare över landet som spelbrickor i någon form av politiskt spel, alltid med visioner och flummerier om hotbilder, gissningar eller tomt framtidssnack för att lura gemene man att man vill verka uppdaterad.

Sorry Tolgfors, vi går inte på det tomma tugget längre – svenska försvaret är ett skämt, så enkelt är det. Du är en av de flummiga arkitekterna som har medverkat till att sätta Sverige i denna situation. Att mot denna bakgrund skriva en artikel som heter ”Så stärker vi försvaret av Sverige” är rent löjeväckande. Det kanske verkar ansvarsfullt i valrörelsen, men är bara tomt pladder. Man har just beslutat att avskaffa värnplikten, de militära förbanden har ingen pejling på vad som gäller. Man snackar om Grundläggande Militär Utbildning (GMU), men var och när denna äger rum och huruvida uttagningar till de olika förbanden sker innan eller efter denna utbildning är oklart. Ej heller är det klart framgent hur många som är intresserade eller kommer att ingå i ett försvar.

Sannolikt hamnar vi i en situation helt utan försvar, med en massa Tolgforssvammel.
Mitt förslag är att OMEDELBART köpa in ett antal avancerade prickskyttevapen eller sniper rifles, och sända ut dem till landets alla jägare, runt 250.000. De har vapenlicens, godkända vapenskåp och det vore en förberedelse för ett rent gerillaförsvar/krig i det fallet landet blir angripet.

Svenska försvaret är idag ett rent skämt, och det fattar tydligen inte Tolgfors, han svamlar och har visioner precis som tidigare under mandatperioden. Något måste göras NU.

1 kommentar:

Anonym sa...

Offentlig sektor behöver inte köpa in dessa vapen, men dock tillåta människor med jaktlicens och några års erfarenhet att införskaffa dyliga vapen.
Ett av de vapentätaste länderna, men hög våldströskel genom besinning och behärskning håller det ändå bra. Samt en låg befolkningstäthet. Men med massreproducerande kulturer är det snart ett minne blott, oavsett vad Hans Rosling försöker påskina.