måndag 5 juli 2010

Svar från (m)

Kunde inte hålla mig från att stänka in en fråga till Beatrice Ask om de ensamkommande flyktingbarnen, under Almedalsveckan och en chat. För att överhuvudtaget få något svar höll jag frågan kort, skinntorr och objektiv. Sålunda:

"Vi har det senaste åren sett en lavinartad ökning av de s.k. ensamkommande flyktingbarnen, och 2010 beräknas ca 3000 anlända hit. Avser (m) fortsätta att ta emot denna flyktingkategori enligt samma principer Ni gjort under innevarande mandatperiod?"

Svar från Beatrice Ask:
"Fler kommuner måste teckna avtal om att ta emot de ensamkommande asylsökande barnen. I dagsläget är platserna för få. Sverige har ett internationellt åttagande att pröva de asylansökningar som görs i Sverige."

Signaturen Markus var lite vassare i sin frågeformulering:
"Den ökande segregationen i landets förorter har resulterat i våldsamma upplopp, vandalism och en allt mer utbredd kriminalitet. Hur ställer sig M till den misslyckande massinvandringen som svenskarna börjar ställa sig skeptiska mot?"

Svar från Beatrice Ask:
"Det inte inte invandring som är problemet, utan arbetslöshet, sociala bekymmer och decennier av misslyckad socialdemokratisk integrationspolitik."

Mina slutsatser är alltså:
1. Man har inga som helst planer på att minska invandringen.
2. Man kommer fortsätta att "partipiska" ut s.k. ensamkommande flyktingbarn till kommunerna. Detta är emot svenska grundlag eftersom kommunerna har självbestämmande, som en formalitet läter man dock kommunerna rösta om frågan under piskan.
3. Sverige har ett internationellt åtagande att pröva asylfall, men 95% eller fler av fallen som prövas i Sverige och beviljas PUT, faller utanför de internationella definitionerna för flyktingar.
4. Man skyller problemen i förorterna på (s) trots att man haft makten hela den senaste mandatperioden och inte gjort ett skit. Vidare har både de borgerliga och (s) varit rörande eniga om invandringspolitiken.
5. Trots punkt 4, gör man inte ett skit åt saken, utan tillåter allt fler flyktingar och anhöriginvandring, samt både samma segregationspolitik som tidigare och ej heller tar man krafttag mot de problem som de facto finns med (som Markus påtalar), vandalism, upplopp och gängkriminalitet.

Min slutsats är att politikerna inte gör något nu och inser vad de ställt till med, samt slutar skylla på varandra, och därutöver i princip stoppar invandringen, ser vi snart fram mot ett i det närmaste laglöst land och helt utraderad svensk kultur inom en relativt snar framtid.

Inga kommentarer: